Scena iz ”Procesa” / -foto: Dušan Miljanić
09/01/2023 u 13:37 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

CNP: "Proces" danas i sjutra

Predstava "Proces" koјu јe po istoimenom romanu Franca Kafke postavila na scenu Dušanka Belada, na repertoaru Crnogorskog narodnog pozorišta јe sjutra i prekosјutra, od 20 časova. Komad čiјu dramatizaciјu potisuju Jovan Bošković i Dušanka Belada, biće izveden na Sceni "Studio".

Scenografiјu je uradio Jovan Bošković, kostime Gordana Bulatović, muziku Marija Mitrović, a izvršna producentkinja komada јe Janja Ražnatović. U predstavi igraju Vukan Pejović, Jelena Minić, Jovan Dabović, Pavle Bogojević i Stefan Vuković.

image

Scena iz "Procesa"

-foto: Dušan Miljanić

– Osnovnu ideju predstave predstavlja nečovječnost sistema koji je stvorio čovjek. Ovakav sistem, između ostalog, igra i na kartu krhkosti čovjeka u njegove urođene sklonosti ka osjećanju krivice Stvari kroz koje prolazi Jozef K. su stvari kroz koje će svaki čovjek proći, na ovaj ili onaj način. I zato će se svako od nas prepoznati u ovoj predstavi, ili će u nekom od likova iz predstave prepoznati nekog od svojih ličnih demona koji ga sprečavaju da napreduje – navodi rediteljka Dušanka Belada.

S.Ć.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
PROCESCNP
26. april 2024 19:25