Визуал за догађај / -ЦРНОГОРСКА КИНОТЕКА
12/04/2024 u 11:00 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Crnogorska kinoteka pokreće novi program

Crnogorska kinoteka pokreće novi program naslovljen "Feminescope" a koјi јe posvećen filmskim glumicama

Program Crnogorske kinoteke „Feminescope” počeće večeras, 12. aprila, proјekciјom filma režiserke Mariјe Perović "Grudi". Proјekciјa počinje u 19 časova u kinotečkoј sali "Goјko Kastratović", a ulaz јe slobodan. Nakon projekcije biće upriličen razgovor sa autorkom filma Marijom Perović, glumicama Dubravkom Drakić i Jelenom Đukić, a moderatorka će biti Melana Đukić.

Radnja filma "Grudi" vodi nas u Nikšić na proslavu 25 godina mature i prati tri drugarice koje se okupljaju ovim povodom. Likovi su pripadnici srednje klase, intelektualci, neostvareni i šarmantni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji. Jedna od ključnih tema je borba protiv kancera dojke. Tema priče je generacijsko, gimnazijsko prijateljstvo, a dramski razlog bolest, tako da se skreće pažnja na vrline i mane savremenog društva: tempo života, trka za afirmisanjem, opstanak, prijateljstvo, podrška, generacijski sukob i želja za boljim životom.

Uloge: Marija Škaričić, Vojin Ćetković, Dubravka Drakić, Nada Šargin, Peđa Bjelac, Mira Banjac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:33