Убрзај 2021 / -фото: ЦГО
28/11/2021 u 19:10 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црногорски фестивал филма о људским правима „Убрзај“ од 11. децембра: Борбе које трају

“Убрзај“ традиционално доноси филмове наjновниjе продукциjе, а коjи су већ успjели да се представе и добиjу признања на престижним регионалним, европским и свjетским фестивалима

Црногорски фестивал филма о људским правима „Убрзај“ под мотом „Борбе коjе траjу“, који организује Центар за грађанско васпитање (ЦГО) почиње 11. децембра у Подгорици. Фестивал ће, као и претходних година бити одржан и у Котору и Беранама. За разлику од прошлог издања, 12. издање фестивала враћа се у сале. Централни програм биће одржан од 11. до 15. децембра у Музичком центру у Подгорици, а пратећа издања у Кину „Бока“ у Котору од 12. до 13. децембра и у Културном центру у Беранама од 14. до 15. децембра – обавијестила је Милица Зиндовић, пи-ар фестивала „Убрзај“.

image

Милица Зиндовић

-фото: ЦГО

– Фестивал УБРЗАJ, афирмишући универзалност људских права, привлачи широку и хетерогену публику, што му даjе додатну вриjедност у црногорском поларизованом контексту. Усмjереност на модерни концепт људских права кроз умjетност чини Фестивал мjестом сусрета наjразличитиjих друштвених актера, чиме се доприноси успостављању културе људских права, толерантног и инклузивног друштва – навела је она.

“Убрзај“ традиционално доноси филмове наjновниjе продукциjе, а коjи су већ успjели да се представе и добиjу признања на престижним регионалним, европским и свjетским фестивалима.

Фестивал је подржало Министарство економског развоjа, Амбасада Финске у Београду, UNDP у оквиру проjекта „Реформа националног система процjене инвалидитета“, општине Беране и Котор.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:13