Плакат за догађај / -ЦЗК ТИВАТ
12/04/2024 u 11:06 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

CZK Tivat: Nastupa HKUD "Osiјek 1862"

Organizatori gostovanja HKUD-a su Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore uz sponzorstvo Centra za kulturu Tivat i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Hrvatsko kulturno-umјetničko društvo "Osiјek 1862" održaće koncert u velikoј sali Centra za kulturu Tivat u petak, 12. aprila u 20 časova. Organizatori gostovanja HKUD-a su Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore uz sponzorstvo Centra za kulturu Tivat i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

HKUD "Osiјek 1862" nastavlja dugu tradiciju kulturnog i muzičkog djelovanja u gradu Osijeku od Osječkog pjevačkog društva iz 1862. godine, preko "Sloge", "Kuhača" i "Milice Križan"... HKUD "Osijek 1862." ove godine obiLježava 160 godina organizOVANOG kulturno-umjetničkog rada. Svoj program temelji na osnovnim načelima muzičkog i scenskog amaterizma i njegovanju izvornih slavonskih i ostalih hrvatskih muzičko-plesnih i vokalnih obilježja tradicicionalne kulture i baštine, kako bi se to kulturno nasljeđe prenijelo s generacije na generaciju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:58