Publika večeras u Kuslevovoj kući / -FOTO: SRĐAN BOLJEVIĆ
01/12/2023 u 21:55 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Građenje podgoričkih kulturnih mreža

Tradicionalna kulturna manifestacija „Decembarska umjetnička scena” - DEUS 2023 počela je večeras promocijom knjige u Kuslevovoj kući

image

Gradonačalnica Injac otvorila DEUS 2023

-FOTO: SRĐAN BOLJEVIĆ
Tradicionalnu kulturnu manifestaciju "Decembarska umjetnička scena" - DEUS 2023 večeras je u Kuslevovoj kući otvorila dr Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice. Podsjetila je da decembar ima posebno mjesto u kalendaru Podgorice, jer, u decembru se ne slavi samo istorija, već i umjetnost i kultura.

Injac je navela i da ne sumnja da ć ove, kao i prethodnih godina Podgoričani i posjetioci grada uživati u bogatstvu sadržaja manifestacije, dodajući da joj je drago što 31. DEUS počinje promocijom romana "Aurora" Balše Brkovića. Jer, kaže, ovim romanom Brković nas vraća u Podgoricu ‘30-ih godina 20. vijeka, a velik dio radnje dešava se upravo u Kuslevovoj kući. Podsjetila je i da će u okviru DEUS-a biti održan svojevrsni omaž nedavno preminulom pozorišnom reditelju Jagošu Markoviću koji počinje 2. decembra.

– Vjerujem da bogatstvo, sadržina i žanrovska raznolikost repertoara DEUS-a, koji ove godine pruža preko 30 programa, na pravi način oslikava naše napore da unapređujemo kulturne sadržaje, i gradimo prepoznatljivo podgoričke kulturne mreže. Zbog toga, sigurna sam da smo ujedinjeni u želji da naš grad bude prepoznat na kulturnoj mapi regiona i Evrope, imajući u vidu da je kultura jedan od najboljih pokazatelja građanskog razvoja društva ili države - rekla je Injac.

Potom je održana promocija novog Brkovićevog romana o kojem su pored njega govorili i Miodrag Lekić i Marinko Vorgić.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 04:21