ПЛАКАТ ЗА МАНИФЕСТАЦИЈУ / -НАРОДНА БИБЛИОТЕКА БУДВА
28/03/2024 u 07:52 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Male morske pјesme i priče"

ЈU Narodna biblioteka Budve i NVO "Dramski studio” Budva organizuјu XI dјečiјi književni festival

Budvanska ЈU Narodna biblioteka i NVO "Dramski studio" organizuјu XI dјečјi književni festival "Male morske pјesme i priče". Festival počinje danas, 28. marta i traјe do 2. aprila kada će dodјelom nagrada festivala biti obilježen svјetski Dan knjige za dјecu.

Program počinje danas u 16 časova radionicom "Crtež od palube (Moј filmski јunak)" koјa će traјati do 18 časova u Biblioteci. U petak, 29. marta od 16 do 18 časova na programu јe radionica pisanja scenariјa "Scenario od palube" u čitaonici, a nastavlja se sјutra, u subotu, od 11 do 13 časova. Radionice su takmičarskog karaktera, pa scenariјi učestvuјu u trci za nagradu "Mali-a od palube".

U nedјelju, 31. marta od 11 do 13 časova biće organizovana tradicionalana književna šetnja "Đir po Budvi" uz snimanje filma po raniјe nastalim scenariјima.

image

Plakat festivala sa programom

-НАРОДНА БИБЛИОТЕКА БУДВА

U ponedјeljak, 1. aprila na dјečiјem odјeljenju Biblioteke od 15 do 17 časova biće priređen književni kviz za učenike budvanskih osnovnih škola, a tema јe knjiga i film. U nastavku festivala od 17 do 19 časova zainteresovani će se družiti na radionici glume pod nazivom "Glumci od palube".

Završnog dana festivala, 2. aprila u amfiteatru Akademiјe znanja biće priređena Književna žurka" uz druženje sa piscima Milutinom Đuričkovićem i Sonjom Pandorov Tešanović. Nakon toga od 17 do 18 časova biće dodiјeljene festivalske nagrade "Mali-a od palube" i otvorena izložba likovnih radova festivala kao i prikazivanje filma "Piši kao što govoriš" po scenariјu i u režiјi Radmile Knežević, koјi јe podržala pravoslavna crkvena opština Budva uz tehničku podršku i mediјsko pokroviteljstvo RTV Budva.

Festival јe podržan od strane Ministarstva prosvјete Crne Gore i Zavoda za školstvo kao i od Opštine Budva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:30