Kadar iz nagrađenog filma / -FOTO: FCCG
22/07/2023 u 13:32 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nagrada za animirani film Miloša Prodanovića i Mila Bešovića

Na nedavno završenom 13. izdanju filmskog festivala "SEE FF PARIS-BERLIN-WASHINGTON 2023", crnogorski kratki animirani film "Mali čovjek u velikom kaputu", u režiji Miloša Prodanovića i Mila Bešovića, koji je ujedno i scenarista na filmu, dobitnik je nagrade za najbolji film u kategoriji Best animation, u sva tri grada u kojem se organizuje festival.

Kako stoji na sajtu Filmskog centra Crne Gore film "Mali čovjek u velikom kaputu" bio je i u zvaničnim selekcijama festivala: ROFIFE (Ankara, Turska), NAFF (Neum, BiH), BUZZ International Film Festival (Rumunija), Chaniartoon – International Comic & Animation Festival (Grčka) i First-time filmmaker sessions – Lift-off Global Network (Velika Britanija).

"Mali čovjek u velikom kaputu" je priča o dječaku prepuštenom samom sebi da se izbori sa životom, obučen u veliki teški kaput problema, obaveza, buke i gužve grada.

Animator ovog filma je Miloš Prodanović, a produkciju potpisuje Milena Charan, dok je za izradu scenografije bila zadužena Aleksandra Ivanović Prodanović.

Film je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore, a nastao je u produkciji "B Film Montenegro" i "Animator Studio".

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 16:24