Narodni poslanik / - FOTO: ANKA GARDASEVIC
25/08/2023 u 14:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Narodni poslanik" će gostovati u Ivanjici, Kruševcu i Čačku

Ovom Nušićevom komedijom, u nedjelju, 27. avgusta, na Velikoj sceni Doma kulture u Ivanjici, biće zatvoren 14. Festival kulture “Nušićijada”

Predstava „Narodni poslanik“, koprodukcijski projekat Nikšićkog pozorišta i Centra za kulturu Pljevlja, od 27. do 29. avgusta gostovaće u Ivanjici, Kruševcu i Čačku, saopšteno je iz Nikšićkog pozorišta. 

Kako navode ovom Nušićevom komedijom, u nedjelju, 27. avgusta, na Velikoj sceni Doma kulture u Ivanjici, biće zatvoren 14. Festival kulture “Nušićijada”.

- Predstava će naredne večeri (28. avgusta) biti izvedena u Kruševačkom pozorištu, a  29. avgusta u Kulturnom centru grada Čačka. Adaptaciju i režiju ovog komada uradio je Goran Bulajić,  scenografiju Anka Gardašević, a kostime Olivera Eraković. Uloge tumače: Stevan Vuković, Marija Đurić, Maša Božović, Nikola Vasiljević/Kristijan Blečić, Anja Drljević, Matija Memedović, Boban Čvorović, Milica Kekić Martinović, Pavle Bogojević, Lazar Đurđević, Velizar Kasalica i Nebojša Vulanović. Nakon izuzetno uspješnog gostovanja „Narodnog poslanika” u Narodnom pozorištu u Beogradu i Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, kao i učešću na  40. Nušićevim danima u Smederevu i XIII Joakimovim danima u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu, vjerujemo da ćemo i ovom turnejom potvrditi kvalitet i potencijal našeg ansambla, da ćemo proširiti krug prijatelja među pozorišnim i kulturnim radnicima i otvoriti horizonte neke buduće saradnje - kazali su iz Nikšićkog pozorišta. 

                                                                                                                                         

                       

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 20:02