Naklon kruševačkoj publici / -CK ROžAJE
11/11/2023 u 18:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dramski amateri iz Rožaja srdačno dočekani u Kruševcu

Reakcije publike u Kruševcu, kako mlađih gledalaca, koji su gledali svoje vršnjake na sceni u predstavi "Voljelo se dvoje mladih", tako i pozorišnih znalaca, bile su odlične, uz komplimente na račun cjelovitog dramskog dojma i posvećenosti rožajskog ansambla ovoj melodrami

Dramski studio Centra za kulturu Rožaje uspješno je nastupio u Kruševcu, u Beloj sali Centra za kulturu, s predstavom "Voljelo se dvoje mladih", za koju je dramatizaciju i režiju uradio Dragan Koprivica, dokazujući da dramski amaterizam Crne Gore ima mlade talente i zahvalnu publiku i van naše zemlje.

- Rožajski pozorišni entuzijasti su dosad nastupili u svom gradu, zatim na 52. Festivalu dramskih amatera Crne Gore u Bijelom Polju, tokom prošlog mjeseca predstavu su izveli u Petnjici i Plavu, a potom i na velikoj sceni KIC-a "Budo Tomović" u Podgorici, te je izvođenje u Kruševcu već šesto po redu, a u planu su nova gostovanja po Crnoj Gori i regionu - podsјetio јe Koprivica u dopisu Portalu Dan.

Koprivica je napravio dramatizaciju poznate narodne pjesme "Voljelo se dvoje mladih" uz bogatu muzičku podlogu i vizuelne efekte, po tekstu i muzici Himza Polovine. U svom čitanju sevdalinke, kao dramskog predloška, na temu nesrećne ljubavi dvoje mladih, i bolesti zaljubljene Fatme, Koprivica je napisao vlastitu varijantu ljubavne storije koju su dramski amateri iz Rožaja sa zadovoljstvom prihvatili i ostvarili zanimljive kreacije.

image

Ansambl iz Rožaja u Kruševcu

-CK ROžAJE

- Posebno su se, u ulogama zaljubljene Fatme i njenog voljenog, istakli Muzafera Kujević i Ibrahim Kujević, ali je i cio ansambl u potpunosti prihvatio scenske savjete tako da predstava ima osoben štimung stare ljubavne storije u novom ruhu i varijaciji na istu temu - navodi reditelj.

Od značaja je navesti da Koprivica dorađuje ovaj komad u kontinuitetu, te je u značajnoj mjeri poboljšan u odnosu na premijerno izvođenje.

- Reakcije publike u Kruševcu, kako mlađih gledalaca, koji su gledali svoje vršnjake na sceni, tako i pozorišnih znalaca, bile su odlične, uz komplimente na račun cjelovitog dramskog dojma i posvećenosti rožajskog ansambla ovoj melodrami, pritom uz naša mentalitetska obilježja i scenske reakcije. Pored Muzafere Kujević i Ibrahima Kujevića, u ostalim ulogama se pojavljuju: Luka Bulatović, Ajlin Camić, Berin Kujević, Andrea Bulatović, Amar Agović, Rijalda Šahman, Amra Sutović, Dina Dedeić, Denis Kalač i Rijad Šahman. Majstor svjetla i tona je Damir Skarep, a predstava je urađena u produkciji Centra za kulturu – Rožaje, kaže Koprivica.

Povodom gostovanja u Kruševcu, direktor Centra za kulturu Rožaje Sulejman Beća Kujević je istakao izvanredan prijem grada domaćina, tokom kojeg je dogovoreno i uzvratno gostovanje kruševačkih mladih dramskih talenata u Rožajama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 05:16