Beto Gatti u ”Gayo Gallery” u Porto Montenegru / фото: GAYO GALLERY
08/08/2023 u 15:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Popularni brazilski umjetnik Beto Gatti izlaže u Tivtu

Radovi Beta Gatija svjedoče o moći umjetnosti da provocira emocije i potakne misli, dajući jednu snažnu poruku gledaocima, ukazujući nam na društvene i socijalne probleme - kaze je galeristkinja Tamara Vojvodić

Izlozba skulptura i art printova jednog od najpopularnijih brazilskih savremenih umjetnika Beta Gatija (Beto Gatti) otvorena je u "Gayo Gallery" u Porto Montenegru.

Izložba se sastoji od pet art printova i sedam skulptura koje predstavljaju složene teme današnjeg društva, podstiču nas na pitanja o slobodi, o životu i tehnologiji kao sastavnog dijela naših života, našeg ega. Radovi Beta Gatija svjedoče o moći umjetnosti da provocira emocije i potakne misli, dajući jednu snažnu poruku gledaocima, ukazujući nam na društvene i socijalne probleme - kazala je galeristkinja Tamara Vojvodić.

- Neizbježna je paralela sa jednim od najpoznatijih uličnih umjetnika Banksyem, koji kroz svoj satiričan rad oštro kritikuje konzumerističko društvo koristeći se temama iz politike i kulture. Umijeće Beto Gatiјa ne samo da hvata bit subjekta, već otkriva i bit gledatelja - kaže Barbara Delać, istoričarka umjetnosti, osvrćući se na svestranu kreativnost umjetnika.

Beto Gati je najpoznatiji savremeni brazilski umjetnik i fotograf čije se djelo ističe inovativnošću i jedinstvenom perspektivom na savremeni život.

Radio je međunarodne kampanje sa velikim svijetskim brendovima kao što su Maredes Benz i L‘ Oreal, kao i editorijale za prestižne časopise Vogue, Harper‘s Bazaar i GQ 2022. godine radio je kao umjetnički direktor na projektu za YSL.

Učestvovao je na izložbama Art Basel, Hamptoms NYC, ArtRio, SPArt i ArtSampa i bio je jedini brazilski umjetnik s ekskluzivnim umjetničkim djelom stvorenim za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Nedavno, 2023. godine, pozvan je da učestvuje na Swerve Festivalu, jednom od najekskluzivnijih festivala na svijetu, u Saudijskoj Arabiji.

Izložba se može pogledati do 30. septembra 2023. godine.
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 21:37