Rogina nas je predstavljao na Venecijanskom bijenalu arhitekture 2018. godine / -TOMISLAv ČUVELJAK
04/04/2024 u 17:24 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Promocija knjige Krešimira Rogine

Arhiva Rogine je dostupna u najznačajnijim hrvatskim muzejskim institucijama. Član je i saradnik Hrvatske akademije znanja i umjetnosti

Centar za kulturu Prijestonice Cetinje organizuje promociju knjige hrvatskog arhitekte "KKKarh Kvadrim pendij svesaditu jedan/jedan" koјa će biti održana sjutra, 5. aprila, u 12 časova u galeriji Centra. Podsјetimo, Krešimir Rogina predstavljao јe Crnu Goru na Veneciјanskom biјenalu arhitekture 2018. godine.

image

Визуал за промоцију Рогинине књиге

-ЦЗК ЦЕТИЊЕ

Rogina јe autor mnogih projekata, teorijskih tekstova i kritika, kolumni i knjiga, urednik i eksperimentator. Bio je stručni član za izradu idejnog arhitektonskog rješenja sportske hale na Cetinju. Sedam puta je osvajao nagrade na konkursima Shinkenchiku i Central Glass u Tokiju. Četiri puta je izlagao na Venecijanskom bijenalu. Prema njegovim zamislima sagrađeno je zdanje Lanterne/svjetionika prijateljstva u Tokamachiju u Japanu. Autorski sarađuje sa Vinkom Penezićem i Bernardom Ivančaninom. Njegova arhiva je dostupna u najznačajnijim hrvatskim muzejskim institucijama. Član je i saradnik Hrvatske akademije znanja i umjetnosti.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 10:00