Ivana Mrvaljević / GRADSKO POZORIšTE PODGORICA-GRADSKO POZORIšTE PODGORICA
31/01/2024 u 10:42 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sjećanje na Ivanu Mrvaljević sjutra u KIC-u

Prerana smrt prekinula je njene započete probe u predstavi „Nadpop Kojović”, koja je trebala da bude njena sljedeća premijera u Gradskom pozorištu

Komemoracija povodom smrti glumice podgoričkog Gradskog pozorišta Ivane Mrvaljević (26.09.1976 – 25.01.2024) biće održana sjutra, 1. februara, u velikoj sali KIC „Budo Tomović”. Komemoracija počinje u 11 časova.

Ivana Mrvaljević diplomirala je na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, odsjek-gluma, u klasi profesora Bora Stjepanovića. 

Magistrirala je na univerzitetu u Torinu kinematografsku i TV produkciju i cross medijalne komunikacije na temu: Projekat Montenegro Film Comission.

Od 2007. do 2008. bila je umjetnička direktorica Kraljevskog pozorišta Zetski dom, a od 2012. do 2018. godine i direktorica podgoričkog Gradskog pozorišta, čiji je član bila od 1999. godine. Bila je i jedan od osnivača NVO Teatar mladih 2002. godine.

Među njenim posljednjim projektima je predstava „Mislim da treba da razgovaramo” Gradskog pozorišta u režiji Danila Marunovića koja je 2023. premijerno izvedena, kao i monodrama „Neobjavljeni dnevnik Katerine Radonjić” u režiji Dušanke Belade, ali i dokumentarno-igrani film „Živko Nikolić - Nedosanjani san” u režiji Senada Šahmanovića.

Prerana smrt prekinula je njene započete probe u predstavi „Nadpop Kojović” u režiji Vide Ognjenović, koja je trebala da bude njena sljedeća premijera u Gradskom pozorištu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:48