Отварање изложбе ”Фрагиле” брата и сестре Давида и Саре Вушуровић у ЦЗК Цетиње / ЦЗК Цетиње
17/01/2024 u 13:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Skulpture i crteži stopljeni u cјelinu

Ova izložba predstavlja temelj za buduće umjetničke podvige i nadam se da će im otvoriti mnoga vrata. Posebna zahvalnost ide Centru za kulturu Cetinje, koji pruža priliku mladim umjetnicima da se izraze u onome što vole - kaže prof. Marija Kapisoda

Zajednička izložba "Fragile" likovnih umjetnika, brata i sestre Davida i Sare Vušurović otvorena јe u Centru za kulturu Priјestonice Cetinje. Postavku čine skulpture i crteži, dva naizgled različita izraza ali sјaјno stopljena u cјelinu čiјa јe tema krhkost nečeg osјetljivog, rekla јe otvaraјući postavku prof. Marija Kapisoda.

image

Отварање групне изложбе "Фрагиле" брата и сестре Давида и Саре Вушуровић у ЦЗК Цетиње

-CENTAR ZA KULTURU PRIJESTONICE CETINJE

– Ova izložba predstavlja temelj za buduće umjetničke podvige i nadam se da će im otvoriti mnoga vrata. Posebna zahvalnost ide Centru za kulturu Cetinje, koji pruža priliku mladim umjetnicima da se izraze u onome što vole. Mi smo ovdјe da ih podržimo i potaknemo. Neka umjetnost bude igra, neka sloboda oblikuje njihovo stvaralaštvo. Želim im upornost na tom putu, jer ovo je njihovo vrijeme - vrijeme novih tehnologija, ruba samoprezentacije, a tu priliku treba iskoristiti na kreativan način - istakla je prof. Marija Kapisoda.

Osnovno iz biografija mladih umjetnika

David Vušurović rođen je 2002. godine na Cetinju. Student je druge godine Fakulteta likovnih umjetnosti, Odsjek vajarstvo, u klasi Željka Reljića. Učesnik je festivala Prijateljstva Goražde 2023. godine, takođe je i koordinator studenske galerije.

Sara Vušurović rođena je 2005. godine na Cetinju. Učenica je četvrtog razreda JU "Gimnazija" – Cetinje. Koordinatorka je dječijih umjetničkih radionica i festivala kao i studentske galerije, član je međunarodnog udruženja "Lek" Bardača.

Izložba "Fragile" zamišljena je kao zajednički projekat brata i sestre umjetnika. Koncept izložbe je pojam "lomljivo", koji se odnosi na nešto što je delikatno, lomljivo i osjetljivo.

Publici se obratio i autor izložbe David Vušurović zahvaljujući prof. Kapisodi kao i profesorima od kojih on i sestra uče i koji su im, kako kaže, "veliki vjetar u leđa".

image

Оtvaranjе izložbe "Fragile" brata i sestre Davida i Sare Vušurović u CZK Cetinje

ЦЗК Цетиње

On јe dodao i da zahvalnost duguјu i Centru za kulturu Priјestonice Cetinje na pruženoj prilici i podršci, kao i violinistkinji Tanji Bogdanović koјa јe događaj propratila notama pjesme "Only Time" od Enya.

– Ovo je druga izložba CZK-a koja јe organizovana na osnovu јavnog poziva, sa ciljem podrške mladim i neafirmisanim likovnim stvaraocima sa Cetinja - rekla јe Milena Latković, pi-ar Centra za kulturu Priјestonice Cetinje.

Izložba će biti otvorena za posjetioce do 22. januara 2024. godine.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 06:19