NIKOLA ĐURAŠKOVIĆ / Prijestonica Cetinje
19/03/2024 u 13:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurašković podržao bivše radnike „Košute“: Apelujem na Vladu da što prije pristupi rješavanju problema

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković podržao je radnike nekadašnje fabrike obuće „Košuta“, koji protestuju zbog neriješenih potraživanja.

- Kao gradonačelnik Prijestonice Cetinje, imam obavezu da podržim bivše radnike fabrike „Košuta“ u njihovim zahtjevima za povezivanje radnog staža i isplaćivanje zaostalih zarada. Očekujem da Vlada Crne Gore preduzme potrebne radnje i pronađe održivo rješenje za radnike „Košute“, jer njihove neisplaćene zarade nijesu samo pitanje finansijske prirode, već i pitanje poštovanja prema onima koji su svojim vrijednim radom doprinijeli razvoju našeg grada i zemlje, naveo je Đurašković.

On je podsjetio da su se nakon dugogodišnjih nastojanja da se ova pitanja riješe, radnici odlučili za radikalne postupke poput blokade magistralnog puta Cetinje-Podgorica, kako bi ukazali na važnost svojih zahtjeva za pravično postupanje i poštovanje prava, što je imalo određene posljedice za redovno funkcionisanje i normalan tok saobraćaja.

Bivši radnici "Košute" gube strpljenje: Naredne sedmice dolaze pred Vladu

- Zbog svega navedenog, apelujem na Vladu da što je moguće prije pristupi rješavanju problema u okviru zakonskih propisa, kako bi omogućili radnicima nekadašnje „Košute“ da ostvare svoja prava i makar djelimično vrate ono što su svojim radom i angažovanjem dali Cetinju i Crnoj Gori, zaključio je Đurašković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 15:15