Милан Кнежевић / -фото: ДНП
16/12/2022 u 15:55 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stihovi i proza Milana Kneževića

Knežević je dosad objavio šest knjiga pjesama: "Deponija snova" (2007), "Avlija bivših" (2011), "Dnevnik sitnih grehova" (2014), "Elektronska identifikacija birača" (2016). "Nijemi dijalozi" (2017) i "Robijaški refreni" (2020), i izuzetan roman "Obala Nesanice" (2021).

Književno veče posvećeno stvaralaštvu Milana Kneževića počinje večeras u 18 časova u velikoj sali Centra za kulturu "Nenad Rakočević" u Mojkovcu.

Ovom prilikom Knežević će govoriti o svom stvaralaštvu, čitati odlomke iz romana "Obala Nesanice" i poeziju iz objavljenih zbirki, a njegove stihove govoriće i glumica Jovana Todorović. O poetici Kneževića svoj prikaz daće prof. dr Dragan Koprivica, koji će i moderirati veče.

Milan Knežević studije srpskog jezika i književnosti završio je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću. Dosad je objavio šest knjiga pjesama: "Deponija snova" (2007), "Avlija bivših" (2011), "Dnevnik sitnih grehova" (2014), "Elektronska identifikacija birača" (2016). "Nijemi dijalozi" (2017) i "Robijaški refreni" (2020), i izuzetan roman "Obala Nesanice" (2021).

Spektar tema i motiva u poeziji Kneževića je širok, kao i žanrovske odrednice: od ljubavne do kontemplativne poezije, od poetski opisanih sudbina velikana umjetnosti i društva do likova običnih, takozvanih malih, najčešće bezimenih ljudi, izgubljenih u vremenu i prostoru, kroz čije sudbine se prelama naše vrijeme. Knežević je i angažovani pjesnik, koji piše na goruće, aktuelne teme i dileme savremenog društva, odazivajući se smjelo i autentično, ostajući suvereno u pjesničkoj ravni, bez politizacije društvenog trenutka.

Dobitnik je više značajnih književnih priznanja. Knežević je član UKCG.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 06:53