Nemanja Bečanović, režiser / -FOTO: VLADIMIR VUČINIĆ
22/10/2023 u 12:43 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Supermarket” Nemanje Bečanovića takmičiće se u Talinu

Dugometražni igrani film reditelja Nemanje Bečanovića imaće 16. novembra svjetsku premijeru na festivalu u Estoniji

Crnohumorna komedija „Supermarket” crnogorskog režisera Nemanje Bečanovića imaće 16. novembra svjetsku premijeru na festivalu "A kategorije" - "Tallinn Black Nights Film" festivalu u Estoniji. Biće prikazan u glavnom takmičarskog programu u selekciji "Rebels with a Cause" ("Buntovnici sa razlogom").

– U ovoј selekciјi se predstavljaju filmovi koji istražuju granice filmske umjetnosti… eksperimentišu sa formom i buntovno nastupaju protiv konvencionalnih filmskih tropa ili političkih ideja. U programu "Rebels" ne izazivamo publiku, već smo posvećeni publici koja se usuđuje da izazove samu sebe - navode iz VHS Production.

image

Poster za Bečanovićev film

-VHS PRODUCTION

Jedan od selektora festivala Havijer Garsija Puerto najavio je film kao mračnu i komičnu priču o Robinsonu Krusou 21. vijeka čije je pusto ostrvo veliki trgovački centar, koja se bavi apsurdom i međuljudskim odnosima u savremenom, konzumerističkom društvu.

image

Žirović i Popović u jednoj od scena filma

-VHS PRODUCTION

– „Supermarket” zatvara vrata i horde ga kupaca korak po korak napuštaju, sjajni i šareni hodnici ostaju tihi i sami, bez ikoga da ga zavedu. Bez ikoga? Jedan čovјek koji se sve vrijeme krije, pojavljuje se onda kada svi odu, praveći ovaj blistavi pejzaž svojim kraljevstvom. On uživa u proizvodima koji se nude, proba raznu hranu i osjeća se kao kod kuće, ali…postepeno počinje da sumnja da ga neko posmatra - ističe povodom filma јedan od selektora Havijer Garsija Puerto.

image

Crni humora na djelu

-VHS PRODUCTION

U filmu glume Bojan Žirović, Branimir Bane Popović i Ana Pejović.

„Supermarket” je sniman u koprodukciji VHS Productiona i RTCG-a, a podržali su ga Ministarstvo kulture i medija i Filmski centar Crne Gore.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 08:06