Рад на муралу и витражу / -ФОТО: АНА МИЉКОВАЦ
02/03/2022 u 13:10 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Умјетнички мурал и витраж - "Одговор Матису"

У склопу вишемјесечног пројекта "Старт енд арт" у марту ће бити одржане двије самосталне изложбе младих умjетника из Никшића, и то Александре Божовић и Стефана Шеваљевића

У склопу проjекта "Старт енд арт" коjи jе осмислила проф. др Ана Миљковац са Филозофског факултета Никшић, 12 младих умjетника овог града осликало је све зидове професорског бифеа на факултету. Поред тог мурала површине 74 метра квадратна, бифе jе добио и витраж површине 25,5 квадрата, па цио простор одише jединственом сликарском и стилском цjеловитошћу, а конципиран jе у складу са темом "Одговор Матису". Умjетници коjи су учествовали у сликању су: мр Владана Мирковић, која је и асистенткиња проф. Миљковац на овом пројекту, Милена Кривокапић, Александра Божовић, Jелица Jоксовић, Исидора Сарић, Драшко Караџић, Jанко Балетић, Стефан Шеваљевић, Изабел Валенте, Кристина Лазаревић, Кристина Лалатовић и Миа Вуjовић.

У склопу овог вишемјесечног пројекта "Старт енд арт" у марту ће бити одржане двије самосталне изложбе младих умjетника из Никшића, и то Александре Божовић и Стефана Шеваљевића. Изложбе ће бити отворене крајем мјесеца у клубу никшићког Филозофског факултета.

Проjекат "Старт енд арт" финансира Општина Никшић, а Филозофски факултет и никшићка JУ Музеји и галериjе су сарадници на проjекту.

Ж.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:38