Mjesečni horoskop za april, Olga Savić / -SHUTTERSTOCK
04/04/2024 u 10:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mjesečni horoskop za april: Jaračevi posvećeni porodici, Vodolije finansijama, dok se Ribama gomila stres

Šta vam zvijezde poručuju otkriva astrolog Olga Savić

Dok se proljeće lagano odmotava pred nama i poziva nas da zakoračimo u boje i mirise, okupane suncem, planete igraju svoj ples. U april ulazimo sa Suncem i Merkurom u znaku Ovna, Jupiterom i Uranom u znaku Bika. Mjesec je u znaku Strijelca, Pluton u znaku Vodolije. U znak Riba se smjestilo društvance sačinjeno od Marsa, Saturna, Venere i Neptuna. Baš ovaj stelijum planeta u Ribama ukazuje na velike promjene u raspoloženjima, neizvjesnost i pojačanu osjetljivost kojima smo toliko podložni u poslednje vreme.

Prvog aprila – Merkur u znaku Ovna kreće retrogradnim hodom. Ne, nije "aprililili" i nije prvoaprilska šala – narednih 25 dana bićemo skloni da se sapletemo na riječima, u komunikaciji, kasnićemo, mijenjati planove, biti u fazonu nesporazuma, imati probleme sa informacijama, vezama i u saobraćaju. Ovo nije dobar period da se zaletimo u dogovorima, u kupovini, u saobraćaju ili na riječima – sada je vrijeme u kojem važi "tri puta mjeri, jednom sijeci". No, s druge strane gledano – bićemo u prilici da ostvarimo nešto što smo propustili, da pronađemo nešto što smo izgubili, da dobijemo još jednu šansu u nekim situacijama, da obnovimo neke kontakte koji su prekinuti. Ovo je takođe period kada informacije koje su nam bile nedostupne ili sakrivene izlaze na površinu. Bar što se Merkura tiče – april obećava igranku bez prestanka – onu u kojoj će nam u nekim trenucima biti ludo zabavno, a u drugim ćemo željeti iz kože da iskočimo od nervoze.

A 5. aprila Venera iz znaka Riba prelazi u znak Ovna, gdje će boraviti do 29. U emotivnom smislu – imaćemo potrebu da osvajamo... a i nas će osvajati! Strasti se lako bude, zaljubljuje se u treptaju oka. Sve u fazonu "zaljubim se pet-šest puta u roku od tri minuta". I u partnerskim odnosima će biti povišenih energija i sklonosti ka raspravama – no, vatra rasprava se lako zamijeni vatrom strasti. Prava planeta za buđenje u svakom smislu! I u poslovno finansijskom smislu nam slijedi pokretanje – tu su novi načini zarade, novi poslovni angažmani, ideje koje sada možemo materijalizovati.

Od 8. aprila nas čeka mlad Mjesec i totalno pomračenje Sunca u znaku Ovna, znaku koji predstavlja nove početke – pred nama je period velikih promjena – nešto mora da se "pomrači", ugasi – da bi se rodilo nešto novo. Neko mora da ode, da bi došao neko drugi. Završetak i početak idu ruku pod ruku. Ne zaboravite da je pomračenje okidač za događaje – koji ne moraju nastupiti brzo, već u narednih šest mjeseci.

U periodu od 5. do 12. aprila Mars i Saturn će biti u konjunkciji u znaku Riba – dvije malefične planete jedna uz drugu – Mars koji pokušava da nagazi gas....i Saturn koji drži kočnicu. Nisu ovo jednostavni dani, možemo se osjećati pod velikim pritiskom okolnosti (ili drugih ljudi), možemo se suočiti sa neprijatnim situacijama, porazima, lomovima.

Od 19. aprila Sunce prelazi u znak Bika i počinje vladavina ovog znaka. Jer, vrijeme je za više uživanja – u suncu, u hrani, u opuštenosti, u svim životnim zadovoljstvima.

Imamo pun Mesec u znaku Škorpije od 24. emotivno, mentalno i fizički dosta naporni dani, isključivost, ljubomora, tvrdoglavost, posesivnost.

Poslednjeg dana aprila Mars iz znaka Riba prelazi u znak Ovna. Vrijeme je za buđenje. Srećno!!!

image

Posvećenost porodici izražena kod Jarčeva

-SHUTTERSTOCK

JARAC

Ljubav

Porodični sektor (eventualno sektor privatnog posla) u ovom će mjesecu tražiti vašu veliku posvećenost I angažovanje. Bavićete se velikim promjenama u domu, neko možda preseljenjem – ili ćete pak morati da se više fokusirate na nekog člana porodice. Takođe, ovo je period kada morate riješiti I neku zaostalu problematiku, papirologiju ili pitanja iz prošlosti. Sve ovo navedeno će vam oduzimati jedan dobar dio snage I energije I može se djelimično odraziti na partnerski odnos u kojem ste, kroz pojačanu nervozu ili kroz lošiju komunikaciju. Ipak, i pored toga – vaš ljubavni sektor je prikazan kao stabilan i jak I sigurno je da ćete uspjeti da održite dobar nivo posvećenosti, ljubavi, bliskosti. Slobodni Jarčevi – drugi dio mjeseca je povoljniji za stabilnije i trajnije ljubavne početke koji mogu krenuti iz druženja, zabave, preko društvenih mreža.

Posao

Oni koji se bave privatnim poslom imaju pred sobom izuzetno dinamičan mjesec. Da, biće dosta prepreka I otežanja – ali ćete krajnjim rezultatima, pogotovo onim finansijske prirode – biti i više nego zadovoljni. Ostali – bavićete se kompleksnim obavezama, zahtjevnim projektima i dugoročnim planovima i saradnjama koje će od vas zahtijevati jaku koncentraciju, dobru organizovanost i odgovornost. Drugi dio mjeseca će donijeti rezultate – bilo da su oni kroz sektor finansija, bilo kroz nove poslovne ponude.

Zdravlje

Povećan nivo stresa I energetskog trošenja. Moguće je aktiviranje hroničnih tegoba, a više pažnje obratite na respiratorni sistem.

image

Vodolijama u poslu i finansijskom sektoru – spektakl

-SHUTTERSTOCK

VODOLIJA

Ljubav

April će donijeti šareniš od osjećanja, raspoloženja i dešavanja u partnerskom odnosu. Da, imaćete više zajedničkih aktivnosti i više strasti, bićete u pokretu i u dobroj energiji. S druge strane – biće i momenata lošije komunikacije i nervoze, manjka zajedničkog vremena ili momenata kada se oboje morate mnogo posvetiti poslovnom i porodičnom sektoru koji zahtijevaju svu vašu pažnju. Partneru ćete biti potrebni kao podrška u nekim trenucima, ali isto i on vama. Zajedničkim snagama će se neki otežavajući momenti prevazići. Slobodne Vodolije – ako žudite da sretnete bivšu ljubav ili uspostavite prekinut kontakt – pa, april vam može donijeti tako nešto. Da li je to u vašem interesu i da li vam donosi dobro – to je već posebna priča. Ja bih vam savjetovala da ne gledate mnogo u prošlost, jer je pred vama vrijeme intenzivnih dešavanja, uzbuđenja i novih osoba koje vam i te kako mogu začiniti ljubavni život.

Posao

A u poslu i finansijskom sektoru – spektakl. Ako volite da stalno žurite, a nigdje ne stižete na vrijeme – ovo je pravi mjesec za vas. Ako volite da budete u fazonu “priči nikad kraja” – onda će vas ovaj period oduševiti. Ako volite da u jednoj ruci držite telefon i razgovarate, a da drugom rukom cukate po kompjuteru, pišete ili popunjavate papirologiju – eto vama radosti tokom ovog mjeseca. U suštini, pokušavam da kažem da ćete kroz april bukvalno projuriti, sve vrijeme se saplićući, padajući i ustajući ponovo. Nerviraćete se i nastavljati. Novac će dolaziti a vi ćete ga prosleđivati dalje. Uživajte.

Zdravlje

Iz aprila ćete izaći sa znatno stanjenim živcima. Stres će postati dio vaše svakodnevice – pa gledajte da se što više opuštate I resetujete, najbolje u prirodi. I više vodite računa o načinu ishrane. I u saobraćaju.

image

Ribama prijaju zajedničke aktivnosti

-SHUTTERSTOCK

RIBE

Ljubav

Nešto u odnosu sa partnerom treba da se mijenja. A vi se trudite da te promjene budu na bolje, ne na gore. Odnosi u kojima postoji ne samo ljubav, već i jak stepen razumijevanja – mogu samo procvetati tokom ovog mjeseca, čak biti podignuti na viši nivo – ili će u krajnjem slučaju ovo biti period u kojem ćete više vremena provoditi zajedno u aktivnostima koje vam oboma prijaju. Oni odnosi u kojima postoje stavke na kojima se već neko vrijeme saplićete – zahtijevaju mnogo otvoreniju komunikaciju I više uloženog truda da bi opstali. Oboje budite spremni na kompromis, ne inatite se i ne budite bandoglavi. Slobodne Ribe – pred vama je jedan aktivan mjesec koji vas može iznenaditi dešavanjima onda kada to najmanje očekujete. Neki osvježavajući i zanimljivi kontakti se lako mogu produbiti I pokrenuti vas.

Posao

Finansijski sektor (oko kojeg se već neko vrijeme nervirate jer pokazuje velike oscilacije i nestabilnost) će biti u fokusu I tokom cijelog aprila. Iako će generalno gledano – biti više priliva i šansi za zaradu – kao da nećete umjeti da baratate novcem na pravi način, a moguće je I da će neke zaostale obaveze doći na naplatu. Stabilniju situaciju očekujte tek u maju. Što se posla tiče – veliki pritisak na vas, ali i veliki uložen trud I fokusiranost na posao. Od polovine mjeseca očekujte lakše I jednostavnije funkcionisanje.

Zdravlje

Dosta stresa I fizičkog opterećenja. Sada lakše možete riješiti hronične tegobe ili se više posvetiti zdravstvenim problemima koje ste zapustili.

Astrolog: Olga Savić

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:27