/ -PIXNIO
09/01/2024 u 17:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Smuti za prevenciju migrenskih napada

Iako piće neće zamijeniti tabletu, sadrži hranjive supstance za koje je dokazano da pomažu u sprječavanju napada migrene, tvrdi Pola Dumas osnivač portala „Migrain Again"

Ako se pitate šta još možete učiniti da spriječite sljedeći napada migrene, isprobajte ovaj smuti. Iako piće neće zamijeniti tabletu, sadrži hranjive supstance za koje je dokazano da pomažu u sprječavanju napada migrene, tvrdi Pola Dumas osnivač portala "Migrain Again" i član raznih svjetskih organizacija i udruženja koja se bave zdravljem. "Ovaj recept je među najboljim receptima za smuti protiv migrene jer sadrži: omega-3 masne kiseline, magnezijum i vitamin B. Ove tri hranjive supstance prirodni su lijekovi, temeljeni na dokazima za koje se pokazalo da sprečavaju napade migrene. Osim toga, voće, povrće, mlijeko i led izvrsni su prirodni načini da ostanete hidrirani. Dobra hidratacija apsolutno je neophodna za osobe s migrenom", tvrdi Dumasova i savjetuje da je mudro započeti dan upravo ovim napitkom.

Za smuti vam treba:

3 lista kelja

1/3 šoljice listova spanaća

1/2 stabljike celera

1/2 krastavca (ili brokule)

1/2 šolje zelenih jabuka (možete koristiti i svježi ananas, ako vam nije okidač)

2.5 cm đumbira

čajna kašičica čia sjemenki

šoljica kokosovog mlijeka ili mlijeka s niskim postotkom masnoće ili nezaslađenog bademovog

čajna kašičica meda ili javorovog sirupa

šoljica leda

Ako želite jači smuti možete dodati, naravno ako vam to nisu okidači za migrenu, dvije kašičice jogurta i pola banane ili avokada, navodi "Miss7".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:18