/ - опуштено.рс
12/01/2023 u 23:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Deset najboljih prirodnih ljekova protiv prehlade

Rješenje možete potražiti u svom domu jer ćete uz ove biljke i tretmane uspješno riješiti simptome prehlade

Sezona je gripe i prehlade pa se mnogi pitaju što napraviti kada se ne možete riješiti neugodnih simptoma? Kijanje, kašljanje, šmrkljane i otežano disanje tipični su simptomi respiratornih infekcija, traju nekoliko dana, ali mogu se povlačiti i dulje. Rješenje možete potražiti u svom domu jer ćete uz ove biljke i tretmane uspješno riješiti simptome prehlade.

Bijeli luk

Bijeli luk je poznati prirodni antibiotik koji aktivno djeluje u borbi protiv bakterija, ali i virusa! Ako želite izliječiti prehladu bijelim lukom dovoljno je zagristi jedan češanj i isisati sav sok iz njega. Ako ne podnosite ukus luka, pokušajte ga protisnuti, pomiješati sa žlicom meda i progutati.

Jabukovo sirće

Pomiješajte jabukovo sirće vodom u omjeru 1:2 i grgljajte mješavinu 10 sekundi i ispljunite. Umjesto grgljanja, ovu mješavinu možete i popiti. Mješavina sirćeta i vode će ublažiti grlobolju i smiriti kašalj, piše N1 Hrvatska.

Đumbir

Izrežite ploške đumbira i ubacite ih u svježe pripremljenu limunadu. Ovaj napitak je idealan lijek protiv mučnine, groznice, upaljenih sinusa i glavobolje.

Cimet

Cimet ima antivirusna i antibiotska svojstva pa pomiješajte kašičicu cimeta s medom. To će smiriti kašalj, ublažiti groznicu i odčepiti nos.

Origano

Origano je idealan za ublažavanje najgoreg kašlja, jer sadrži antibakterijska svojstva. Inače origano nabolje djeluje protiv bakterija, ali može ublažiti i simptome virusne prehlade.

Kopriva

Kopriva je puna vitamina i minerala. Ako osjećate simptome prehlade, pijte čaj od koprive koji će ubrzati proces izlječenja.

Ulje eukaliptusa

Pripremite toplu kupku i nakapajte šest do 10 kapi eteričnog ulja eukaliptusa. Topla para, u kombinaciji s ovim uljem, smiruje kašalj i oslobađa disajne puteve.

Ginseng

Ova biljka može skratiti trajanje prehlade i ublažiti njene simptome, ali bitno ju je konzumirati u roku 72 sata od prvih simptoma.

Echinacea

Echinacea ubrzava proces liječenja prehlade i jača imunološki sustav. Čim osjetite škakljanje grla ili primijetite curenje nosa, nabavite kapi echinaceje ili napravite čaj od ove ljekovite biljke.

Fermentirane namirnice

Kimchi, kisjeli kupus ili krastavci, idealni su za borbu protiv virusa. Fermentirane namirnice hrane crijeva dobrim bakterijama, što u rezultira jačanjem imuniteta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:14