jnkl.k jnm / -SHUTTERSTOCK
26/05/2024 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Francuski frizer otkriva trendi kovrdžave frizure

Ako vam je kosa kovrdžava i želite da promijenite frizuru, francuski frizer savjetuje da isprobate trendi kovrdžave frizure.

Da li imate kovrdžavu kosu i dosadila vam je frizura? U tom slučaju, ništa bolje od pridruživanja trendovima koji nude više volumena i definicije vašim loknama, bilo da imate kratku ili dugu kosu. Renomirani francuski frizer Pierre Carli iz salona Carli París otkrio je koje frizure su popularne 2024. godine i koje najviše laskaju kovrdžavoj kosi.

Postoje dva stila koja dominiraju trendovima ove godine, to su kovrdžavi bob i šag frizura. Idealne su ne samo zato što su u trendu, već i zato što odlično izgledaju, lako se održavaju i daju loknama mnogo prirodniji i negovan izgled.

Zaboravite na bezobličnu kovrdžavu kosu ili neuredne frizure. Po riječima francuskog frizera, bob i šag su savršen izbor bez obzira na to da li imate kratku ili dugu kosu. Bob frizura je klasika koja nikada ne izlazi iz mode. U svojoj kovrdžavoj verziji, ovaj frizuru karakteriše dužina koja obično dostiže vilicu, bradu ili ramena. Sa mekim, suptilnim slojevima koji dodaju kretanje i teksturu loknama. Idealna je za one koji traže ležeran, šik i istovremeno ženstven izgled.

S druge strane, kovrdžavi šag je ležerniji stil sa nestrukturiranim slojevima, stvarajući još veći i prirodniji efekat volumena i pokreta. Ova frizura savršena je za najhrabrije žene koje traže mladalački i buntovnički stil.

Prema Pierre Carliu, ključ je u načinu na koji ove frizure iskorišćavaju prirodnu teksturu kovrdžave kose. Strateškim ugradnjom slojeva postiže se efekat lakoće koji sprečava da vaša kosa izgleda teška ili utegnuta, omogućavajući kovrdžama da se slobodno i sa definicijom razviju.

Slojevi, i kod boba i kod šaga, pomažu u kontroli kovrdžanja, eliminišu nepotrebnu težinu i definišu svaku kovrdžu, stvarajući grivu sa pokretom i vitalnošću. Osim toga, ostavljajući krajeve malo neujednačenijim, ističe se prirodan oblik lokni, stvarajući dinamičniji i životniji izgled, piše lepotaizdravlje.rs

Najbolja stvar kod ovih frizura je što vam omogućavaju da se igrate sa različitim stilovima, od klasičnijih i elegantnijih do ležernijih i mladalačkih frizura. Odnosno, bez obzira na to koliko godina imate, ove frizure će istaći vaše najbolje strane.

Ako tražite frizuru koja daje volumen i definiše lokne, pariski frizer smatra da nema boljih opcija od boba i šaga za postizanje ovog efekta. Slojevi u oba stila pomažu u ravnomjernoj raspodjeli težine kose, sprečavajući je da se optereti na vrhu glave i da padne ravno, stvarajući efekat prirodnog volumena. U međuvremenu, neravni krajevi čine da svaki uvojak izgleda definisanije, stvarajući definisaniju i atraktivniju teksturu.

Još jedna od njihovih karakteristika je da kod ovih stilova kosa obično ostane malo kraća pozadi i duža naprijed. A to stvara efekat vodopada koji naglašava oblik lokna i dodaje još više volumena na vrhu glave.

Koju odabrati?

Vjerovatno se sad pitate "koju odabrati". Biranje između jednog ili drugog može biti teško ako nikada niste nosili bob ili šag. Ključno je uzeti u obzir neke faktore kao što su vaše godine, dužina kose, oblik lica i vaš stil. Dajem vam nekoliko savjeta kako biste mogli da izaberete onu frizuru koja će, po rečima francuskog frizera, biti idealana za vas:

Ako imate kratku kosu, kovrdžavi bob je idealna opcija ako tražite šik i ležeran izgled. S druge strane, kovrdžava Shag može biti dobra alternativa ako želite više ulični i smjeli izgled.

Ako imate dugu kosu, kovrdžavi bob će vam dati dašak modernosti i sofisticiranosti, uz zadržavanje dužine vaše kose. Međutim, kovrdžava frizura omogućiće vam da se igrate sa različitim stilovima i izgledom, jer je svestrana.

Što se tiče oblika lica, ako imate okruglo lice, dobro će vam stajati obje frizure, ali kovrdžavi šag će malo izdužiti lice. Ako imate ovalni oblik, imate sreće! Obje frizure će vam odlično stajati. Imate duguljasto lice? Birajte kovrdžavi bob jer će ga malo skratiti.

I na kraju, uzmite u obzir svoj lični stil. Ako preferirate klasiku, kovrdžavi bob će učiniti da izgledate moderno, a da i dalje zadržite svoj stil.

Imajte na umu da kovrdžavi bob ima tendenciju da bude elegantniji i sofisticiraniji, dok je kovrdžavi šag bolji ako tražite ležerniji i mladalački izgled.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. jun 2024 06:21