Kokice - niskokalorična užina / -UNSPLASH
11/01/2024 u 05:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tri kombinacije zdravih grickalica, bogatih vlaknima koje možete jesti svaki dan

Odabir grickalica koje su bogate vlaknima i s malo kalorija može biti pametna strategija za mršavljenje

U potrazi za zdravim načinom života, grickalice bogate vlaknima su i niskokalorične te će vam zadovoljiti nepca, ali i pomoći u kontroli težine. Ove grickalice su bogate dijetalnim vlaknima, komponentom poznatom po tome što podstiče sitost, pomaže probavu i podržava opštu dobrobit.

Odabir grickalica koje su bogate vlaknima i s malo kalorija može biti pametna strategija za one koji žele zadržati ili smršati bez kompromisa u pogledu ukusa i zadovoljstva.

Mišel Sari, stručnjak u EHealth projektu, otkrila je koje su to tri niskokalorične grickalice bogate vlaknima koje možete jesti svakodnevno a da pritom ne brinete o debljanju.

Kokice

Kokice su se pokazale kao odlična grickalica bogata vlaknima, niskokalorična, što ih čini pametnim izborom za one koji su na putu mršavljenja. Ova lagana ihrskava poslastica prirodno je niskokalorična, što omogućava izdašne porcije bez ugrožavanja vašeg unosa kalorija.

Sari kaže da su kokice od "cijelog zrna", što znači da su prirodno bogate vlaknima. Vlakna pomažu u gubitku težine promovišući osjećaj sitosti, što može pomoći u smanjenju ukupnog unosa kalorija. S obzirom na to da se kokice prave bez ulja, ima malo kalorija – možete ga imati veliku količinu bez konzumiranja previše kalorija. To ga čini zadovoljavajućom užinom koja može obuzdati glad, a da ne naruši vaše napore za mršavljenje."

Kriške kruške i sir

Kruške nisu samo prirodno slatke i osvježavajuće, već su i bogate dijetalnim vlaknima, podstičući osjećaj sitosti i pomažući probavi. Kada se kombinuje sa skromnom porcijom sira, koji dodaje proteine ​​i ukus, ovaj duo postaje zadovoljavajuća i hranljiva opcija.

Sari napominje da je ova grickalica savršena kombinacija voća bogatog vlaknima i zdravih proteina i masti. Kruške su bogate vlaknima sa oko 6 grama po jednom; pomaže pri mršavljenju jer pomaže da se osjećate sito i zadovoljno nakon jela. One mogu dovesti do prirodnog smanjenja unosa kalorija. Dodavanje sira dodajete proteine ​​i malo masti, što može povećati sitost i smanjiti vjerovatnoću kasnijeg prejedanja. Važno je da porcija sira bude mala kako biste kontrolisali kalorije.

Celer i potpuno prirodan puter od kikirikija

Štapići celera upareni sa potpuno prirodnim puterom od kikirikija stvaraju ukusnu i hranjivu užinu bogatu vlaknima, niskokalorična grickalica koja savršeno odgovara ciljevima mršavljenja. Hrskavost celera pruža zadovoljavajuće hrskanje, dok njegov visok sadržaj vlakana doprinosi osjećaju sitosti i podržava zdravlje probave. Kada su upareni sa potpuno prirodnim puterom od kikirikija, ne samo da im se poboljšava ukus, već i unosite zdrave masti i proteine, promovišući trajnu energiju i sitost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:55