/ -INSTAGRAM
09/02/2024 u 20:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Urednik britanskog „Voga" Edvard Eninful se povlači sa te pozicije

Kraj jedne ere, 40 najljepših žena svijeta se okupilo zbog njega

Urednik britanskog izdanja čuvenog "Voga" Edvard Eninful objavio je da se povlači sa te pozicije i time je, kako kaže, zatvorio jedno veliko poglavlje svog života.

Prema pisanjima "Dejli mejla", Eninful je svoju ostavku najavio u junu prošle godine, a ona je tek sada stupila na snagu.

Kako bi mu odali počast za sav njegov trud tokom šest i po godina angažmana, ali i za rad na preko 153 naslovnica čuvenog magazina, poslednje izdanje "Voga" okupilo je 40 eminentnih žena iz različitih sfera umjetnosti sa kojima je on sarađivao. Fotografija naslovnice "Voga" osvanula je na Edvardovom profilu, a predstavništvo britanskog izdanja ovog magazina dalo je i svoju finalnu riječ:

"Kraj jedne ere. Posle šest i po godina i 153 naslovnih stranica – uključujući 40 legendarnih žena koje su zajedno fotografisane u Njujorku za naše izdanje za mart 2024...Kada je predložena početna ideja za naslovnicu, postojalo je samo jedno pitanje: Da li bi 40 najzauzetijih, najveličanstvenijih i najljepših žena na svijetu zaista došlo do jednog studija na Menhetenu, jednog dana u decembru, da zajedno snime jednu fotografiju? I, došle su. Iz Londona, Njujorka, Pariza, Milana i Los Anđelesa... materijalizovale su se kao iz sna. Jer ko bi drugi mogao da sakupi 40 najvećih talenata iz mode, Holivuda i šire u jednoj prostoriji osim Edvarda?"

Edvard je britanski urednik rođen u Gani (22. februara, 1972. godine). Bio je glavni urednik britanskog Voga, a sada prelazi na funkciju urednika globalne medijske kompanije "Conde Nasta". Sa 18 godina postao je urednik modnog magazine "I-d" i na toj funkciji bio je više od dvije decenije.

Kasnije je dobio uredničku poziciju u "Vogu" za Italiju i Ameriku, kao i poziciju kreativnog modnog direktora u "V" magazinu. Eninful je imenovan za glavnog urednika britanskog "Voga" 2017. godine, ali je podnio ostavku 2023. godine, jer prelazi na višu funkciju u kompaniji "Conde Nasta".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 22:10