Hodnik, ilustracija / - SHUTTERSTOCK
15/12/2023 u 19:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zašto prije spavanja uvijek treba da zatvorite vrata kupatila

Ne zatrpavajte hodnik jaknama, cipelama i stvarima, taji dio je neka vrsta filtera za energiju, zato treba da bude sa što manje stvari, bez nereda, nalaže Vasta doktrina

Jednom kada saznate razlog zašto morate da zatvarate vrata kupatila svake noći, nikada nećete ići u krevet a da ponovo ne provjerite.

Da li ste čuli za Vastu, doktrinu o organizovanju prostora u skladu sa energijom Sunca i planeta? Ovo je indijski sistem kućne dekoracije koji uključuje određena pravila koja mogu poboljšati energiju u domu, doneti bogatstvo i prosperitet.

Mnogi vastu zovu indijski feng šui, a evo šta treba da izbjegavate kako biste uvijek imali dovoljno novca u svom domu, piše jutarnji.hr.

Ne postavljajte metlu pored namještaja ili prostora u kojima držite dragocjenosti, jer to simbolizuje loše finansije.

Ljekove ne treba držati u kuhinji, jer se po vastu principima vjeruje da to može izazvati nevolje i nesreću. Čuvajte ljekove u drugoj sobi, spavaćoj ili dnevnoj sobi.

Pravilo ovakvog uređenja doma nalaže da se u domu ne drže biljke sa bodljama, jer to privlači nepovoljne događaje.

Porodice sa malom djecom često se suočavaju sa problemom okrečenih zidova. Prema vastu principima, prljavi zidovi i nasumične linije i "žvrljanje" izazivaju finansijske dugove i sprečavaju energiju novca.

Sjeveroistočni dio doma mora uvijek da bude uredan kako bi bogatstvo ušlo u dom, pa na ovaj dio doma obratite posebnu pažnju prilikom čišćenja.

Na zidovima u južnom dijelu kuće se ne postavljaju slike, kao ni bilo šta što je vezano za vodu, poput akvarijuma ili fontane. Takođe, nisu poželjne slike borbe životinja, lova, divljači, vatre, drveća bez cvijeća i voća, gavrana, zmija, lešinara, slijepih miševa i slično. Slike ne smijeju da prikazuju krv, nasilje, nesreću…

Ne zatrpavajte hodnik jaknama, cipelama i stvarima i ne stavljajte cipele odmah pored vrata. Ulaz u kuću učinite što prostranijim, otvorenijim i slobodnijim. Ulazni dio je neka vrsta filtera za energiju, pa treba da bude sa što manje stvari, bez nereda, da energija nesmetano ulazi i izlazi.

Mnogi ljudi ostavljaju vrata kupatila otvorena, ali prema indijskom feng šuiju to može da izazove finansijske poteškoće. U kupatilu uvijek postoji određena količina vlage, a ako ostavite otvorena vrata, simbolično se smatra da će vam novac kliziti niz prste.

Takođe, u toaletu je važno da poklopac WC šolje uvek bude spušten, prenosi jutarnji.hr.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 10:37