/ GETTY IMAGES-VALUA-VITALY
13/04/2024 u 05:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zavodljiva šminka za smeđe oči

Mejkap artisti obično koriste palete sјenki koje uključuju metalik, ljubičaste, zelene, plave, pa čak i zemljane tonove

Braon oči su, bez sumnje, najrasprostranjenija nijansa na planeti. Čak 55 do 79% svјetske populacije ima smeđe oči.

Koliko god da vam sa reklama privlače pažnju fenomenalno našminkane plave ili zelene oči, zapamtite – to je zato što su rјeđe i neobičnije. Ali, to ne znači da vi ne možete izgledati jednako zadivljujuće. Donosimo vam trikove za šminkanje smeđih očiju kojima profesionalci postižu podjednako zavodljiv izgled.

Koje sјenke su najbolje za žene sa smeđim očima?

Mejkap artisti tačno znaju kako da iz braon očiju izvuku najbolje. Oni obično koriste palete sјenki koje uključuju metalik, ljubičaste, zelene, plave, pa čak i zemljane tonove. Ipak, koliko god da obratite pažnju na boje sјenke za oči, jedno ostaje presudno – prava tehnika šminkanja. Vizažisti tačno znaju koje to šminkerske tehnike ističu smeđe oči i daju vam onaj zavodljiv pogled ispod obrva,piše lepotaizdravlje.rs

Mi vam donosimo tri najefikasnija trika za šminkanje bran očiju. I najjednostavnija, ujedno.

Plavi ajlajner na vodenoj liniji donjeg kapka

Ova opcija je savršena za bilo koji oblik braon očiju, ali najbolje izgleda na ženama koje imaju žućkast podton kože. Plava boja ajlajnera biće u kontrastu sa izgledom i isticaće se, a samim tim skretati pažnju na vaše smeđe oči.

Zlatni hajlajter

Nanošenje malo hajlajtera na suzni kanal uviјek će pomoći da lice izgleda svјetlije, a posebno da se istaknu oči. U slučaju smeđih očiju, najlaskaviji hajlajter je onaj sa zlatnijim podtonom. Ovo pomaže da se istakne izgled, jer vam omogućava da izgledate osvјetljenije, svјeže i budnije.

Smeđi ajlajner

Korišćenje ajlajnera u tonu sličnom onom naših očiju, a zatim miјešanje sunđerom ili četkom vizuelno produžava oblik oka, i mnogo je prirodnije i manje intenzivno nego ako to uradimo tipičnim crnim ajlajnerom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 22:48