Photo by Orgalux on Unsplash / - PHOTO BY ORGALUX ON UNSPLASH
09/04/2023 u 17:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Trik koji odlično radi: Neka vaš escajg blista

Sve što je potrebno je da komad aluminijske folije zgužvate u lopticu veličine kolika je otprilike loptica za stoni tenis i stavite je u odjeljak u kojem se pere escajg

Vjerovatno vam se više puta desilo da ste izvadili escajg iz mašine za suđe, a da je on i dalje bio prljav ili imao ružne fleke. Postoji jednostavan trik koji će učiniti da vaše kašike, viljuške i drugo, naročito metalno posuđe zablista.

Komad folije

Sve što je potrebno je da komad aluminijske folije zgužvate u lopticu veličine kolika je otprilike loptica za stoni tenis i stavite je u odjeljak u kojem se pere escajg.

Blistavo čisto suđe dobijate uz pomoć hemijske reakcije koja se odvija između folije i sastojaka u tableti za pranje. Folija neće oprati suđe, ali kako se tableta otapa, reagira s metalom i dodatno čisti i “riba” sudove, prenosi Avaz. 

I za veš

Osim za mašine za suđe, na društvenim mrežama se može naći i savjet za korištenje aluminijske folije i u mašini za veš, a princip je isti: od folije oblikujte lopticu i ubacite je u bubanj – aluminijska folija će vaš veš osloboditi statičkog elektriciteta i omekšati ga, tvrde domaćice na društvenim mrežama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 08:06