/ -
08/02/2024 u 14:41 h
A.DabanovicA.Dabanovic
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bionergana i spalionica prioriteti Deponije

Pogone Deponije na Vrelima ribničkim posjetila je gradonačelnica Podgorice Oliveri Injac, a kako ovo preduzeće vide za 10 ili 15 godina, koji su prioriteti i kako posluju predstavio je v.d. direktor Aleksandar Božović

Viziju razvoja Deponije koja se temelji na standardu da otpad nije problem već resurs menadžment gradskog preduzeća, na čelu sa v.d. direktorom Aleksandrom Božovićem, predstavio je gradonačelnici Podgorice Oliveri Injac koja je obišla pogone na Vrelima ribničkim.

– Pričali smo o broјnim proјektima i programu rada za naredne četiri godine kao i budućnosti preduzeća. Kazali smo na koјi način vidimo razvoј Deponije. Pričali smo, konkretno, o proјektu bioenergane gdje što priјe treba da uđemo u proceduru proјektovanja, a za spalionicu sa prostornim planiranjem. Brojni su benefiti koji ova dva projekta donose ne samo preduzeću nego i Glavnom gradu i državi – rekao je Božović.

Božović ističe značaj podrške gradonačelnice koja se, kaže, lično uvјerila u način poslovanja, i kako oni vide Deponiju za 10 ili 15 godina.

– Uvјerila se u našu etiku, našu namјeru, da јe prisutna ne samo želja, već i znanje koјe treba da se implementira. Možemo i želimo da budemo primјer svih dobrih budućih praksi ne samo kada su preduzeća u pitanju već i ekološki standardi јer mi otpad posmatramo kao resurs, a ne kao problem – naveo je Božović.

Iz Glavnog grada saopšteno je da je tokom obilaska Deponije između ostalog, govoreno o nabavci mehanizacije sa ciljem unapređenja rada preduzeća.

– Glavni grad pružiće maksimalnu podršku preduzeću Deponija prvenstveno u oblasti upravljanja otpadom i zaštite životne sredine – saopšteno je iz Glavnog grada.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:35