/ -
23/01/2024 u 09:27 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Borovinić Bojović: Novinari su naši saveznici

Skupština Glavnog grada se snažno zalaže i zalagaće se da položaj i status novinara u Crnoj Gori korenspondira sa značajem koji oni imaju za društvo, kao i ogromnim očekivanjima koje društvo ima od njih, navodi predsjednica Skupštine Glavnog grada

Novinari u Crnoj Gori su među najvažnijim saveznicima svima nama koji na mjestima odlučivanja radimo i borimo se za bolju budućnost Podgorice i cijele naše države, poručila je Jelena Borovinić Bojović, predsjednica Skupštine Glavnog grada, čestitajući 23. januar, Dan novinara Crne Gore.

– Novinari su naši saveznici i kada pišu afirmativno i kada nas kritikuju, i možda upravo najviše onda kada nas kritikuju jer nam na taj način pomažu da odgovornost prema građanima i građankama koji su nas birali uvijek bude u našem fokusu. Izazovi i problemi sa kojima se suočavaju u svom radu nerijetko su isti oni sa kojima se suočava društvo u cjelini. Takav je slučaj i sa jednim od trenutno najosjetljivijih pitanja koje zaokuplja pažnju javnosti – kako uspostaviti jasnu granicu koja razdvaja prostor slobode govora sa jedne strane od govora mržnje i uvreda sa druge strane – rekla je Borovinić Bojović. 

Ona dodaje da je zajednička odgovornost i obaveza medijskih poslenika, kao i svih aktera u javnom prostoru, da pomognu jedni drugima kako bi došli do kvalitetnog odgovora na ovo važno društveno pitanje.

– Željela bih da istaknem da se u okviru svojih nadležnosti Skupština Glavnog grada snažno zalaže i zalagaće se da položaj i status novinara u Crnoj Gori korenspondira sa značajem koji oni imaju za društvo, kao i ogromnim očekivanjima koje društvo ima od njih. U tom smislu skrenula bih pažnju i na one novinare koji su ostali bez posla kao tehnološki viškovi, duboko vjerujući da nijedan novinar nije "višak" i da se za svakog mora naći mjesto na našem medijskom nebu.  Još jednom, srdačne čestitke svim kolegama u medijima – poručila je Borovinić Bojović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 13:02