Jelena Borovinić Bojović / - SKUPšTINA GLAVNOG GRADA
08/03/2024 u 09:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Borovinić Bojović: Sloboda i poštovanje se osvajaju svakog dana

Život je žene naučio da se važne borbe nikada ne završavaju, bez obzira na brojne značajne ciljeve koji su ostvareni, navela je Borovinić Bojović

- Svim mojim sugrađankama, kao i svim ženama Crne Gore, čestitam 8. mart, Međunarodni dan žena. Svakoj od vas pojedinačno želim puno sreće i uspjeha na ličnom, porodičnom i poslovnom planu - kazala je prva dama gradske skupštine.

Kako je istakla, danas se 113. put na međunarodnom nivou obilježava dan posvećen ženama i njihovoj dugoj i teškoj borbi za poštovanje i ravnopravnost.

- Važno je istaći da su za to što proslavljamo ovaj praznik zaslužne žene radnice, one koje su odbacile nametnute uloge žrtvi i nijemih posmatrača sopstvenih života i hrabro se izborile za pravo da rade, da budu jednako tretirane i plaćene za taj rad i da tako kreiraju bolju budućnost za sebe, svoju djecu i svoje porodice - kazala je Borovinić Bojović.

Ističe da je život žene naučio da se važne borbe nikada ne završavaju, bez obzira na brojne značajne ciljeve koji su ostvareni.

- Sloboda i poštovanje se osvajaju svakog dana. Zato se i mi, žene 21. vijeka, poput naših majki i baka, svakodnevno borimo da budemo adekvatno tretirane u društvu u kojem živimo i radimo. Neke žene to rade kroz različite vrste udruženja ili društveno-političkih organizacija, a neke to rade same. Ali, svaka od nas u suštini vodi istu bitku i svaka zaslužuje priznanje za to. Zato pozivam da danas to priznanje damo svim suprugama, majkama, kćerkama, sestrama, bakama, tetkama, strinama, svekrvama, taštama, snahama, zaovama, jetrvama, sestričnama, brataničnama, djevojkama, kumama, prijateljicama, komšinicama i koleginicama – svim ženama, bez obzira na to koju ulogu imaju u našim životima, jer je sasvim sigurno da je jedna od centralnih.

Pozivam cijelo naše društvo da se okrene ženama, i to ne samo danas, nego svakog dana, zato što žene jesu i treba da budu – naš centar - istakla Borovinić Bojović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:45