Ilustracija / - DEMOKRATE
26/12/2023 u 17:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Demokrate: Novac za održavanje vozila Opštine Zeta preusmjeriti na lokalnu infrastrukturu

Smatramo da su rashodi po osnovu bruto zarada i doprinosa na teret poslodavca, kao i izdvojena novčana sredstva za održavanje vozila Opštine u povoju u iznosu od 13 hiljada eura flagrantno predimenzionirana i visoka, te da je njihovo umanjenje neophodno - navode Demokrate

C želi da upozna građane Zete da su kao Klub odbornika amandmanski djelovali na Predlog odluke o budžetu Opštine Zeta za 2024. godinu, na način što su predložili umanjenje predimenzioniranih rashodnih stavki budžeta, a sa druge strane predložili i korisniju upotrebu izdataka iz kase svih građanki i građana opštine Zeta.

- Smatramo da su rashodi po osnovu bruto zarada i doprinosa na teret poslodavca, kao i izdvojena novčana sredstva za održavanje vozila Opštine u povoju u iznosu od 13 hiljada eura flagrantno predimenzionirana i visoka, te da je njihovo umanjenje neophodno - navode Demokrate.

Oni predlažu da se, uzevši u obzir činjenicu da je Opštini Zeta, kao najmlađoj opštini potreban što brži razvoj, kako privredni, tako i prosvjetni i infrastrukturni, novčani iznos umanjen za pomenute stavke, preusmjeri na izgradnju i unapređenje lokalne infrastrukture, renoviranje OŠ "Zarija Vujošević", kroz obnovu bravarije i molarsko farbarske radove, kao i na uvećanje izdataka za konsultantske usluge i izradu neophodnih studija.

- Saglasićemo se da je Zeti hitan razvoj potrebniji od nepravdano visokih izdataka iz džepa svih građana, stoga očekujemo podršku za naše amandmane na budžet od strane svih odbornika na sjutrašnjoj sjednici lokalnog parlamenta. Vlast za drugačiji stav ne bi imala opravdanje - navode iz Kluba odbornika Demokrata u SO Zeta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:02