/ -
01/07/2022 u 17:28 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Glavni grad preuzeo muški rukometni klub Budućnost

Ovaj klub јe u sigurnim rukama, i u narednom periodu ćemo učiniti sve što je u našoj mogućnosti, finansijski i na svaki drugi način, da obezbijedimo sve neophodne pretpostavke za razvoj muškog rukometa, poručio јe Ivan Vukoivć, gradonačelnik

Glavni grad preuzeo јe muški rukometni klub Budućnost, a paraf na ugovor stavili su Ivan Vuković, gradonačelnik, i osnivači ovog kluba. Vuković se, kako su saopštili iz PG biroa, zahvalio osnivačima što su uspjeli da održe klub u životu, i nisu dozvolili da se muški rukomet u Podgorici ugasi.

– Naša plavo-bijela sportska porodica, kojom se ponosimo, jedan od simbola Podgorice, postaje bogatija za jednog člana. Rukomet u Podgorici je stvar sportske tradicije, ponosa, nešto po čemu se Podgorica prepoznaje, ne samo u Crnoj Gori i regionu nego i šire. Želim da vas uvjerim da je ovaj klub u sigurnim rukama, da ćemo i u narednom periodu učiniti sve što je u našoj mogućnosti, finansijski i na svaki drugi način, da obezbijedimo sve neophodne pretpostavke za razvoj muškog rukometa u Podgorici, pogotovo imajući u vidu potrebu razvoja mlađih kategorija. Želimo da muški rukometni klub u narednom periodu, u još većoj mjeri, bude mjesto okupljanja mladih ljudi, koji će se formirati u jednom zdravom sportskom duhu, i sjutra biti dobri ljudi, doprinositi našoj društvenoj zajednici, bez obzira na to hoće li na kraju biti profesionalni sportista – rekao јe Vuković.

Pomoćnik sekretarke za kulturu i sport Miloš Antić saoštio јe da ih čeka dosta posla.

–Sada moramo da jačamo na rukovodećem, stručnom, igračkom kadru, i siguran sam da imamo znanja i mogućnosti za to. Gradska uprava će uraditi sve da tim klincima i prvom timu obezbijedi sve moguće uslove da funkcionišu onako kako treba i sigurni smo da će muški rukometni klub Budućnost u godinama koje dolaze postati jedan od sportskih brendova grada – rekao je Antić.

Jedan od osnivača kluba Abaz Džafić je istakao da je ovo važan dan za podgorički rukomet i prenio zahvalnost i igrača, nekoliko selekcija i uprave.

– Jako nam je drago da Glavni grad preuzima ovaj klub. Jedanaest godina je bilo predugo bez muškog rukometnog kluba i zahvalni smo jer ste otvorili vrata jednom velikom broju mladih ljudi – zakqučio je Džafić.
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:52