/ -
08/07/2023 u 10:50 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Glavni grad radi akcioni plan za održivu energiju i klimu

Izrada ovog dokumenta realizuje se u okviru projekta EU za energetsku tranziciju - sporazum gradonačelnika na Zapadnom Balkanu i u Turskoj, uz podršku Njemačkog društva za međunarodnu saradnju – GIZ i Zajednice opština Crne Gore, navode iz Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj

U toku je izrada akcionog plana za održivu energiju i klimu pa je Sekretarijat za planiranje prostora i održivi razvoj pozvao građane da do 15. jula popune anketu kako bi doprinijeli kreiranju kvalitetnijeg okvira za uspješan odgovor na jedan od najvećih globalnih izazova današnjice. Iz Sekretarijata navode da klimatske promjene predstavljaju jedan od najvećih izazova sa kojima se svijet suočava i kao takav zahtjeva uključivanje svih subjekata.

–Posebno važan dokument, čija implementacija može značajno doprinijeti borbi sa klimatskim promjenama, preporučen od strane Evropske komisije, je akcioni plan za održivu energiju i klimu – SECAP. Izrada ovog dokumenta za Glavni grad je u toku i realizuje se u okviru projekta EU za energetsku tranziciju - sporazum gradonačelnika na Zapadnom Balkanu i u Turskoj, uz podršku Njemačkog društva za međunarodnu saradnju – GIZ i Zajednice opština Crne Gore.

Jedan od naročito značajnih segmenata izrade SECAP-a je ispitivanje javnog mnjenja na temu mjera ublažavanja i prilagođavanja na klimatske promjene, kako bi se sagledala mišljenja i stavovi šire zajednice o ovoj važnoj temi – saopštili su iz Sekretarijata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 15:42