Miloš Mašković / -MILOš MAšKOVIć
16/04/2024 u 13:09 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Inicijativa SD-a: Pokrenuće razgovore o razrješenju gradonačelnice

Iniciraćemo razgovore unutar opozicije ali i unutar odborničkih klubova vladajuće većine jer znamo da postoji raspoloženje da se jedna takva inicijativa podnese, naveo je Mašković

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac nije u skladu sa Zakonom o Glavnom gradu i Statutom Glavnog grada dostavila izvještaj o radu gradonačelnika, organa uprave Glavnog grada i službi za 2023. godinu zbog čega će klub odbornika SD-a pokrenuti inicijativu za njeno razrješenje, saopštio je Miloš Mašković, šef kluba odbornika. Mašković je rekao da je gradonačelnica bila u obavezi da do 31. marta dostavi u skupštinsku proceduru izvještaj.

–To automatski povlači reagovanje u smislu člana 104 statuta Glavnog grada koji definiše da ukoliko gradonačelnik Glavnog grada ne podnese taj izvještaj postoji razlog za razrješenje. U tom smislu iniciraćemo razgovore unutar opozicije ali i unutar odborničkih klubova vladajuće većine jer znamo da postoji raspoloženje da se jedna takva inicijativa podnese. To nas čeka u naredom periodu. Ovako ponašanje gradske uprave oslikava neodgovornost, nefunkcionalnost jer je to osnova rada svake gradske uprave – naveo je Mašković.

Mašković je dodao da se obratio dopisom Milošu Giljenu, sekretaru Skupštine Glavnog grada.

–Sekretar me informisao da nije dostavljena nijedna inicijativa za uvrštavanje u dnevni red izvještaja, odnosno da izvještaj nikada nije stavljen u skupštinsku proceduru. U tom smislu smo dobili potvrdu da se to do sada nije našlo na dnevnom redu. Napomenući da su prethodne gradske uprave dostavljale svaki ovaj izvještaj na vrijeme, do 31. marta – rekao je Mašković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:08