Čopor pasa kod Autobuske stanice / Ivan Petrović Ipe
01/05/2023 u 17:06 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Iz "Čistoće" kriju broj tužbi zbog ujeda pasa

Čistoća ne može sa sigurnošću tvrditi da postoji zloupotreba u procesu dokazivanja ujeda psa, ali dosadašnje iskustvo, ne samo naše već i susjednih zemalja, navodi na sumnju zloupotrebe tužbi, kažu iz Čistoće

Kvartom kod Autobuske i Željezničke stanice već duže vriјeme luta čopor pasa. Ni malo niјe priјatno prolaziti ovim diјelom grada, posebno ne u večernjim satima. Iz Čistoće na čiјem јe čelu Andriјa Čađenović, kazali su da prilikom svakodnevnih obilazaka ekipa za hvatanje i zbrinjavanje napuštenih pasa redovno obilazi i ovu lokaciju. Oni tvrde da јe odatle do sada uklonjeno nekoliko pasa.

– Sklonište nije prostor za trajno zbrinjavanje pasa lutalica već funkcioniše po principu "uhvati-steriliši-pusti", koji podrazumijeva da se jedan broj pasa nakon sprovedenog medicinskog tretmana i čipovanja vraća na javne površine – kažu iz Čistoća.

Iz Čistoće niјesu odgovorili koliko јe od početka godine bilo tužbi protiv Čistoće zbog uјeda psa lutalice, te koliko iznosi šteta.

– Čistoća ne može sa sigurnošću tvrditi da postoji zloupotreba u procesu dokazivanja ujeda psa, ali dosadašnje iskustvo, ne samo naše već i susjednih zemalja, navodi na sumnju zloupotrebe tužbi. Prvenstveno u dijelu nemogućnosti utvrđivanja porijekla psa od kojeg je nastao ujed, odnosno pisanja izvještaja ljekara na osnovu izjave građana, odnosno bez utvrđivanja činjenica da li je povreda zaista nastupila od ujeda lutalice ili vlasničkog psa. Ovakvi primjeri, koji nijesu rijetki, daju za pravo da sumnjamo da se i ujedi vlasničkih pasa mogu prikazati kao povrede nastale ujedom napuštenog psa – kažu iz Čistoće.

Oni navode da јe česta poјava da se prilikom redovnih obilazaka i po prijavama građana, na javnim površinama primjećuju napušteni rasni i vlasnički psi.

– Ova pojava je upravo dokaz nesavjesnog odnosa pojedinaca, kao i potvrda našeg mišljenja da problem pasa lutalica neće biti riješen na pravi način, dok god postoje neodgovorni vlasnici – kažu iz Čistoće.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:46