/ -
27/03/2024 u 15:04 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kandidat za direktora Gradskog pozorišta ne ispunjava uslove

Gradonačelnica Olivera Injac upozorila je Pozorišni savjet Gradskog pozorišta da predloženi kandidat za izbor direktora ne posjeduje potrebne uslove u pogledu obrazovanja, kako je to propisano statutom ustanove i javnim konkursom za to radno mjesto. Ona ih je, kako je saopštila, uputila na Zakon o kulturi koji kaže da "član Savjeta može biti razriješen prije isteka mandata ukoliko postupa suprotno zakonu" što je ovdje slučaj.

– U skladu sa navedenim činjenicama, a shodno nadležnostima Savjeta, očekujem da preispitate vašu odluku o izboru direktora, te da preduzmete mjere i radnje kako bi sto prije obezbijedili imenovanje direktora, u skladu sa Statutom i Zakonom o kulturi - istakla je Injac u saopštenju.

U obrazloženju koje je Injac uputila Pozorišnom savjetu, navodi se da je predloženi kandidat dostavio diplomu osnovnih (primijenjenih) studija na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore, stepen Bachelor, studije primijenjenog računarstva. Takođe kandidat je stekao diplomu posdiplomskih studija na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crna Gora, stepen specijaliste (Spec.App) menadžment.

– Kada je konkursom, pored navoda da kandidat mora da posjeduje kvalifikaciju obima 240 ECTS, navedena oblast, odnosno fakultet, vrednuju se obije diplome, odnosno kvalifikacije osnovnih i postdiplomskih specijalistickih studija, samo ukoliko su stečene iz istih oblasti nauka. Prilikom razmatranja dokaza o završenom obrazovanju, kada je kandidat stekao diplome o završenim osnovnim i postdiplomskim specijalistickim studijama iz različitih oblasti, cijeni se diploma o završenim osnovnim studijama, ukoliko konkursom nije drugačije navedeno - glasi odgovor Ministarstva prosvjete, koji je uz obrazloženje Pozorišnom savjetu dostavila Injac.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:33