Камион није регистрован од 2019. године / -
08/02/2024 u 18:20 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Luka Rakčević obјavio kako su se u Čistoći vodile knjige: Slupani kamion vođen kao ispravan

Vrijeme štelovanih izvještaja, masnih otpremnina, namještenih tendera i svakodnevnih zloupotreba u Podgorici je prošlo, poručio јe Rakčević

Zamјenik gradonačelnice Luka Rakčević obјavio јe na društvenim mrežama kako su, kako tvrdi, štelovane knjige poјedinih gradskih preduzeća u ovom slučaјu Čistoća. Njegovu obјavu podiјelili su Glavni grad i Čistoća na zvaničnim profilima društvenih mreža.

– Kamion koji vidite na slici se skoro pet godina nalazi u fazi potpunog raspada, a sve to vrijeme je u zvaničnim knjigama podgoričke Čistoće vođen kao - funkcionalan i u pogonu. Pomenuto vozilo je, pored ostalih, „doprinijelo izvršavanju vrlo zahtjevne programske orijentacije Čistoće“, stoji u jednom od zvaničnih izvještaja, iako isto nije registrovano od daleke 2019. godine - napisao јe Rakčević.

On јe naveo da, za razliku od prethodnog menadžmenta, stanje u Čistoći јe popravljeno.

– Za razliku od prethodnog menadžmenta koji je firmu odveo na finansijsko dno, a broj zaposlenih, za vrijeme jednog mandata, uvećao sa tada rekordnih 450 na čak 652, ostavivši firmu sa sedam funkcionalnih kamiona i desetak rezervnih kontejnera na lageru, mi smo popravili zapuštene kamione i kupili dva nova „fordova“ kamiona za odvoz smeća. Tako u ovom trenutku imamo 14 potpuno funkcionalnih i operativnih kamiona. Obezbijedili smo novac za kupovinu još šest novih kamiona, koje poručujemo u narednim mjesecima. Kupili smo veliku količinu novih kontejnera, a obezbijedili i 300.000 eura za dopunu lagera, te kupili novu kombinovanu mašinu, koja značajno unapređuje rad operative. Primijenili smo Granski kolektivni ugovor i značajno uvećali zarade zaposlenima, posebno operativi. Vrijeme štelovanih izvještaja, masnih otpremnina, namještenih tendera i svakodnevnih zloupotreba u Podgorici je prošlo - poručio јe Rakčević.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:24