Sjednica skupstine glavnog grada / SJEDNICA SKUPSTINE GLAVNOG GRADA-IVAN PETROVIC-IPE
26/12/2023 u 11:00 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Odbornici osudili transparent Varvara

Novac se mora utrošiti namjenski za takmičarske aktivnosti kluba a klub je obavezan da kvartalno Sekretarijatu za sport i Sekretarijatu za finansije dostavlja izvještaje o namjenski utrošenim sredstvima, navodi se u izjašnjenju Olivere Injac, gradonačelnice Podgorice

Šef kluba odbornika PES-a Vasilije Čarapić osudio je  transparent navijačke grupe Varvara koji je osvanuo na ulazu NSD-a u Hercegovačkoj ulici a koji je posvećen Mitru Šušiću (NSD) koji je podnošenjem amandmana tražio da se iz budžeta Glavnog grada izbriše milion eura za KK Budućnost.  Transparent je osudio i Aleksandar Saša Zeković, odbornik Građanske inicijative 21. maj.  

U međuvremenu Skupštini je dostavljeno mišljenje gradonačelnice Olivere Injac koja u izjašnjenju navodi da je KK Budućnost godinama unazad jedan od najprepoznatljivih kolektiva u Podgorici, pravi reprezent grada u evropskim okvirima. 

–  Kao ozbiljan klub koji uz sebe ima izuzetan respektabilan sponzorki pul koji svake godine obezbjeđuje velika sredstva i ulaže u Budućnost mišljenja smo da Galvni grad kao neko ko ima predstavnika u upravljačkim strukturama kluba treba da pokrije dio budžeta za ovu i narednu sezonu. U ovom  konkretnom slučaju  to je manje od petine budžeta kluba. Napominjemo da se novac mora utrošiti namjenski za takmičarske aktivnosti kluba kao i da je klub obavezan da kvartalno Sekretarijatu za sport i Sekretarijatu za finansije dostavlja izvještaje o namjesnki utrošenim sredstvima - navodi u obrazloženju.  

Odbor za statut i propise juče je odbio amandman. 

Mitar Šušić je obrazlažući amandmane rekao da je konačno došlo vrijeme pluralizma mišljenja pa amandmani ne znače i nerazumijevanje u vladajućoj koaliciji već razmjenu mišljenja. 

–Nesporno je da se na sportskim tereima kod profesionalnog sporta dešavaju strašne stvari. Ako zaista želimo da profesionalnom sportu vratimo neki društvenu funkciju mislim da to nećemo uraditi sipanjem u bezdane profesionalnih klubova već kroz afirmaciju amaterskog sporta. Gledajući profesionalni sport niko neće dobiti želju da se bavi sportom iz nekih zdravih razloga i ormalnih motiva – rekao je Šušić. 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 07:26