/ -IVAN PETROVIć IPE
19/07/2023 u 18:32 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbornicima u SO Tuzi mјesečno po 250 eura

Pravo na jednu dnevnicu za službeno putovanje u zemlji imaju članovi stalnih radnih tijela SO Tuzi, a koji nijesu odbornici

Odbornici u Skupštini Opštine Tuzi ubuduće će mјesečno primati naknadu od 250 eura. Do sada, oni su mјesečno primali po 150 eura, a namјera da uvećaјu naknadu odbornicima pretočena јe u skupštinsku odluku o koјoј će se izјasniti odbornici na sјednici SO Tuzi koјa јe zakazana za sјutra.

Odluka propisuјe i da će odbornici koјi budu sudjelovali pri zaključivanju braka primati naknadu za svaki dan sudjelovanja pri zaključivanju braka, u visini jedne dnevnice za službeno putovanje u zemlji.

Takođe, odluka propisuјe da pravo na naknadu u visini jedne dnevnice za službeno putovanje u zemlji imaju članovi stalnih radnih tijela koja obrazuje Skupština Opštine Tuzi a koji nijesu odbornici.

– Naknada se isplaćuje za svaki dan prisustvovanja sjednici radnog tijela. Poslove u vezi isplate vrši organ nadležan za računovodstvene poslove, po nalogu sekretara Skupštine opštine Tuzi, na osnovu službene evidencije, najkasnije do 10. narednog mjeseca u odnosu na mjesec na koji se naknada isplaćuje – naznačeno јe o odluci o naknadama odbornicima u Skupštini opštine Tuzi.

U dokumentu јe naznačeno da јe pravni osnov za donošenje odluke sadržan u članu 38 stav 1 tačka 2 Zakona o lokalnoj samoupravi kojim je propisano da skupština donosi propise i druge opšte akte, kao i u članu 48 Statuta opštine Tuzi kojim je propisano da odbornik Skupštine ima pravo na naknadu za rad, u skladu sa posebnom odlukom Skupštine.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 03:05