Mašković, Klikovac i Mugoša / -ARHIVA
21/03/2024 u 11:18 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Opozicija u gradskom parlamentu: Vanredni lokalni izbori jedino rješenje za rješenje krize

Opozicija je odbila da danas da kvorum na sjednici Skupštine Glavnog grada iz razloga što želimo da građani jasno vide ko upravlja Glavnim gradom, zašto vlast ne funkcioniše, te da vlast ne interesuje mišljenje građana, saopštio je Andrija Klikovac, šef kluba odbornika DPS-a

Opozicija je odbila da danas da kvorum na sjednici Skupštine Glavnog grada iz razloga što želimo da građani jasno vide ko upravlja Glavnim gradom, zašto vlast ne funkioniše, te da vlast ne interesuje mišljenje građana, saopštio je Andrija Klikovac, šef kluba odbornika DPS-a. On je na pres konferenciji organizovanoj nakon prekida sjednice gradskog parlamenta saopštio je da je jedini način za pravazilaženje krize organizacija prijevremenih lokalnih izbora. 

- U pitanju je duboka politička kriza u Glavnom gradu. Danas imate potpuno nestabilnu situaciju i u VLadi i u brojnim lokalnim samouprava u Crnoj Gori. Odnosi među partijama su nepopravljivi i današnja situacija kada je u sali bilo 24 odbornika govori o tome. Nije ovdje problem pet odbornika koji su napustili PES već je problem loših političkih odnosa između partija koji čine vladajuću većinu - rekao je Klikovac. 

Odbrornik SD-a Miloš Mašković saopštio je da je evidentna kriza vladu u Gradu.

- Sjednica nije održana zbog političkog zemljotresa. Bilo je jasno da će razdor u PES-u dovesti do nestabilnosti u lokalnoj vlasti. Vjerujem da bi većinu u opoziciji radobalo ovakvo stanje, ali nas ne raduje zbog interesa građana. Za godinu dana rada nemamo funkcionalnu vlast u Podgorici. Sav haos je odraz nefunkionsalnosti vlasti u novom gradu. Najčistije rješenje je organizacija prijevremenih lokalnih izbora i mislim da je činjenica da će se to desiti - rekao je Mašković.   

Odbornik SDP-a Budimir Mugoša naveo je da mu je žao što nije održana sjednica gradskog parlamenta. 

-Ovo je bio jedan od načina da se pokaže da ono što skupštinska većina govori o stabilnosti vlasti nije baš tako. Budvanski sindrom se prenio na Vladu, a evo konačno i na Glavnim grad. Rješenje je u novim vanrednim lokalnim izborima - rekao je Mug

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
DPSSDPSDIZBORI
27. april 2024 02:29