Grad razviјa mali i srednji biznis / Dan
05/09/2022 u 08:00 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Počele priјave za postavljanje privremenih obјekata: Za hangare i trgovine podniјeto 60 zahtјeva

Najveći broj privremenih objekata nalazi se u četvrtoј, petoј i šestoј zoni, na lokacijama koje pripadaju katastarskim opštinama Donja Gorica i Liješnje, naveo јe Zoran Vuletić, rukovodilac Odјeljenja za upravno-pravne poslove za komunalnu oblast

Sekretariјatu za komunalne poslove od početka avgusta pristiglo јe 60 zahtјeva za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova za izradu tehničke dokumentaciјe za postavljanje privremenih obјekata. Zahtјevi su, kako јe saopštio Zoran Vuletić, rukovodilac odјeljenja za upravno-pravne poslove za komunalnu oblast u Sekretariјatu za komunalne poslove, počeli da se dostavljaјu nakon što јe izmiјenjeni program privremenih obјekata obјavljen u Službenom listu.

– Od momenta usvajanja izmjena i dopuna Sekretarijat za komunalne poslove Glavnog grada je primio oko 60 zahtjeva za izdavanje urbanističko tehničkih uslova za izradu tehničke dokumentacije. Zahtjevi su se najviše odnosili na privremene objekte tipa hale- hangari, i objekte za trgovinu i usluge. Najveći broj tih privremenih objekata se nalazi u četvrtoј, petoј i šestoј zoni, na lokacijama koje pripadaju katastarskim opštinama Donja Gorica i Liješnje – naveo јe Vuletić.

Vuletić navodi da se značaj postavljanja privremenih objekata ogleda najviše u razvoju malog i srednjeg biznisa.

–Radi se uglavnom o objektima kvadratura između 500 i 1.000 kvadrata koji će umnogome doprinijeti razvoju biznisa i preduzetništva u glavnom gradu, te naravno i dovesti do otvaranja novih radnih mjesta. Moramo da se osvrnemo i na činjenicu da je DUP Donja Gorica duži vremenski period van snage, odnosno da se dugi niz godina čeka na usvajanje novog DUP-a na tom području. Zbog ove činjenice veliki broj građana i privrednih subjekata se obraćao zahtjevima za izgradnju privremenih objekata za obavljanje neke privredne djelatnosti (proizvodnja, skladištenje, ugostiteljstvo) na tom području gdje se i najviše ogleda značaj samog programa i koliko doprinosi razvoju preduzetništva i biznisa u glavnom gradu – naveo јe Zoran Vuletić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 18:50