04/04/2024 u 12:22 h
Andrijana Dabanović, Mićko VujisićAndrijana Dabanović, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Položen kamen temeljac za višenamjenski objekat u Zagoriču

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac i predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović položile su kamen temeljac za višenamjenski objekat u Zagoriču

Objekat je 2.360 neto površine i biće podijeljen u dvije cjeline. Vrijednost radova je 3.417.855 eura, a rok izgradnje, čiji je izvođač Gradnja promet, je 18 mjeseci. Gradonačelnica Olivera Injac kazala je da su zacrtali da početak radova bide početkom godine, ali zbog vremenskih uslova nije bilo tako.

- Sada je pravi trenutak da se krene sa radovima. Dosta toga je u planu. Objekat će imati između ostalog dom zdravlja, tržnicu i komercijalni dio. Uvjerena sam da će Zagoriču to donijeti novu vrijednost, a građani će imaju mjesto gdje mogu da završe elementarne potrebe, da ne moraju ići u centar. U planu je da se što prije krenune i sa Ulicom Branka Ćopića. Ovo je početak radova na infrastrukturnim projektima u gradu. Trebao je neki period da se pripremi projektna dokumentacija, elaborati o eksproprijaciji, a sve to iziskivalo je dosta vremena. Puno toga je spremno i ovim označavamo početak daljih radova, jer smo najavili važne projekte kao što je Jugozapadna obilaznica, Bulevar Vojislavljevića... - rekla je Injac.

image
-

Predsjednica gradskog parlamenta Jelena Borovinić Bojović kaže da je ovo još jedan dokaz da koalicija u Podgorici funkcioniše.

- Ovdje smo svi zajedno, onako kako i dolikuje našoj koaliciji. Ono što smo obećali građanima ispunićemo, a oni će najbolje suditi o tome kako je koalicija radila. Zagorič kao veliko naselje koje zaslužuje jedan ovakav objekat i građani će moći da uživaju u svim sadržajima koje pripremamo za ovo naselje - istakla je Borovinić Bojović.

Kako je kazao Dragan Senić, v.d. direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, višenamjenski objekat imaće dom zdravlja sa prizemljem i dva sprata.

- U prizemlju će biti odjeljenje opšte medicine i laboratorija za djecu i odrasle, na prvom spratu ginekologija i rentgen, a na drugom spratu služba za zdravstvenu zaštitu djece. Patronažne službe biće smještene u prizemlju višenamjenskog objekta koji pripada drugoj cjelini. Objekat će imati lift prilagođen za OSI. Višenamjenski objekat biće spratnosti prizemlje i jedan sprat. Imaće tržnicu, poljoprivrednu apoteku, apoteku, banku, naplatni punkt EPCG i komunalnih preduzeća, poštu, klub penzionera, salu za karate, džudo, ples, ali i kafe bar u blizini dječjeg igrališta - rekao je Senić.

image
-

On je istakao da je ispred objekta predviđen plato sa na kojem će biti postavljene klupe, česma, i izgrađeno igralište. Senić kaže da će sa sjeverozapadne strane biti izgrađen glavni parking sa 22 mjesta.

- Sa zapadne strane uz Ulicu Ljubotinjskih junaka predviđen je parking sa sedam mjesta, a sa istočne strane još osam. Glavni grad je opredijelio i susjednu parcelu za parkiranje čime će biti obezbijeđeno novih 40 parking mjesta - kaže Senić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:59