/ -
13/12/2022 u 15:32 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ponovo odloženi pregovori oko formiranja vlasti u Podgorici

Novi sastanak predstavnika nosioca lista zakazan je za petak, 16. decembar, a glavna tema sastanka biće kako razriješiti pravne dileme oko proglašenja konačnih rezultata izbora u Podgorici

Ponovo su odloženi pregovori oko formiranja vlasti u Podgorici i to na zahtjev pokreta Evropa sad. U poslednje dvije nedjelje ovo je drugi put da se odlaže sastanak nosioca četiri izborne liste koji su na lokalnim izborima u Podgorici 23. oktobra osvojili najviše glasova. Poslednji sastanak održan je 30. novembra, nakon čega je novi zakazan za 6. decembar u prostorijama Pokreta za promjene. Međutim, taj sastanak je odložen za 13. decembar uz obrazloženje da se čeka stav Skupštine Crne Gore da li će biti izglasane sudije Ustavnog suda i izmijenjen Zakon o predsјedniku Crne Gore kako bi se lakše odredili oko podјele funkciјa u Glavnom gradu.

Novi sastanak predstavnika nosioca lista okupljenih oko pokreta Evropa sad, Demokratskog fronta, Demokrata i URA , kako saznajemo, zakazan je za petak, 16. decembar. Glavna tema sastanka biće kako razriješiti pravne dileme oko proglašenja konačnih rezultata izbora u Podgorici. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jun 2024 22:54