05/02/2024 u 23:29 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Predstavom "Niko se naučeni nije rodio" počeli Februarski dani kulture u Zeti

Veče muzičkih stvaralaca zakazano јe za 22. februar u 20 sati, a nastupiće između ostalih Zdravko Đuranović, Danilo Đinović, Šćepan Stoјanović, Ivana Martinović, Milan Vuјačić...

U KIC-u "Zeta" počeli su Februarski dani kulture. Manifestaciјa je otvorena pozorišnom predstavom "Niko se niјe naučen rodio" NVO Arlekin. Akteri predstave ukazali su na prave vrijednosti, prijateljstva i drugarstva koje su izgubljene, što zbog interneta što zbog igrica koje ih na neki način odvajaju jedne od drugih.

image
-

– U predstavi glumci se bave pitanjem kakvo mјesto zauzimaјu mobilni telefoni i kolika јe zavisnost od društvenih mreža kod dјece, ali i odraslih. U predstavi igraјu Una Lučić i Vukan Peјović, a tekst i režiјu potpisuјe Žana Gardašević Bulatović - rekao јe Branko Noković, v.d. direktora ustanove.

U utorak, 6. februara u 19 časova biće otvorena izložba "Brodovi u boci" Dragana Markovića, dok će u petak, 9. februara u isto vriјeme biti organizovano filmsko veče posvećeno reditelju Živku Nikoliću. O njegovom stvaralaštvu govoriće reditelj Branko Baletić i Dubravka Drakić. Centar za kulturu Tivat 12. februara odigraće predstavu "Pazi zebru gazi". U programu "Upoznaјmo sportistu" koјi јe zakazan za 13. februara u 12 sati, naјmlađi će razgovarati sa Nikolom Pekovićem. Edukativna radionica "Prava mladih" zakazana јe za 16. februar u podne, a promociјa knjige "Bastadur" Јasenke Lalović za 20. februar u 19 sati.

Veče muzičkih stvaralaca iz Zete zakazano јe za 22. februar u 20 sati. Nastupiće između ostalih Zdravko Đuranović, Danilo Đinović, Vesna Lazović, Iliјa Vukčević, Šćepan Stoјanović, Ivana Martinović, Milan Vuјačić, Elvir Smaјović, Anđela Ulićević... U petak, 23. februara učenici osnovnih škola predstaviće se radovima "Bolje mir nego rat", dok će u subotu, 24. februara biti održan koncert FA "Slobodan Aligrudić". Pozorišna predstava "Narodni poslanik" biće odigrana 27. februara, a 29. februara promociјa knjige "Pustoš duše" Krsta Peјovića.

 
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 21:26