/ Uništeni zidovi u učionicama
15/08/2023 u 10:31 h
Mićko Vujisić, Andrijana DabanovićMićko Vujisić, Andrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Direktor OŠ "Marko Miljanov" kaže da je potrebna sanacija: Rupe u zidovima punim vlage

Zbog loših uslova smanjuje se i broj upisanih učenika, jer je više od pola učionica potrobno renovirati.Velika je vlaga, parketi i stolarija su stari i dotrajali, tako da su učionice u jako lošem stanju, rekao je Predrag

Dotrajali parketi, nefunkcionalna bravarija, rupe u zidovima samo su neki od problema sa kojima se suočava uprava OŠ "Marko Miljanov". Kako je istakao Predrag Burzanović, direktor škole tokom raspusta su uspjeli da obnove dvije učionice ali školi je potrbna generalna obnova. Inače, ova škola sagrađena je 1969. godine.

image
Predrag Burzanović

– Problema ima dosta. Radimo parcijalno jer je škola stara i jedino rješenje je ulazak u kompletnu obnovu. Imamo naznaka da bi mogli krenuti sa tom obnovom. Ulagali smo ali to nije dovoljno. Smatram da se zbog toga i smanjuje broj učenika jer kad bi škola bila obnovljena djeca bi se i upisivala. Oko 70 odsto učionica je potrobno obnoviti. Velika je vlaga, stari parketi, stolarija... Učionice su u vrlo lošem stanju. Mi smo nešto uradili i poboljšali uslove ali generalno je loše – navodi Burzanović.

Dvije učionice dobile su novo ruho.

image
Obnovljene učionice

– Urađena je kompletna obnova uz pomoć Ministarstva prosvjete. Dobili smo donaciju Savjeta roditelja, oni su obezbijedili materijal za krečenje. Dobili smo i donaciju 20 računara, ali čekamo isporuku. Stigle su nam i klupe – ističe Burzanović.

Burzanović kaže planiraju i otvaranje stomatološke ordinacije.

image
foto dan

– Imamo naznake da će biti stomatološka ordinacija.Trudimo se i voljeli bi da taj projekat realizujemo. To je jedna izuzetna stvar za djecu – kaže Burzanović.

Učenici OŠ "Vladimir Nadzor" i ove godine boraviće u ovoj školi koji će koristiti deset učionica. On dodaje da će udžbenici za prvi i drugi ciklus biti podijeljeni do kraja nedjelje.

– Udžbenici za treći ciklus biće isporučeni naredne nedjelje. U toku su pripreme za početak školske godine. Što se tiče smjena, drugi i četvrti razred OŠ "Vladimir Nazor" kod nas će ići u od 13:25 časova, dok će naši učenici šestog i devetog razreda nastavu pohađati od 7:30 časova. Učenici petog razreda nastavu će pohađati u 8:20 časova, dok će prvaci početi u 9:10 sati. Naši učenici od drugog do četvrtog razreda ići će u drugu smjenu od 13 časova. Produženi boravak imamo kao i svake godine. On je od sedam sati do 15:15 – navodi Burzanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:16