/ -
03/03/2023 u 13:21 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Turska bi podržala otvaranje Centra za trening vatrogasaca u Podgorici

Moja zemlja je neizmjerno zahvalna jer ste uložili živote da spasite naše ljude, a iako su naši odnosi i do sada bili na visokom nivo, od sada smo još bliži, kazao je Bariš Kalavan, ambasador Turske u Crnoj Gori

Gradski menadžer Marjan Junčaj obišao je više lokacija u Podgorici sa ambasadorom Turske u Crnoj Gori Barišom Kalkavano i predstavio im aktuelne investicione i razvojne projekte koje Glavni grad realizuje. Ambasador je, kako su saopštili izh Službe zaštite i spašavanja, obišao i prostorije Službe zaštite i spašavanja i zahvalio se vatrogascima zbog pomoći pružene nakon razornog zemljotresa koji je nedavno zadesio Tursku.

–Moja zemlja je neizmjerno zahvalna jer ste uložili živote da spasite naše ljude, a iako su naši odnosi i do sada bili na visokom nivo, od sada smo još bliži – kazao je amasador Kalkavan.

Iz Pg biroa navode da je prilikom obilaska prostorija Službe zaštite i spašavanja bilo je riječi o mogućnosti otvaranja Centra za trening vatrogasaca u Podgorici, u kojem bi bila omogućena razmjena iskustava na međunarodnom nivou. Njegovo otvaranje podržala bi Turska.

Navode i da su posjetili preduzeće Vodovod i kanalizacija koje će realizovati projekat za prečišćavanje otpadnih voda. Za gradnju postrojenja izabran je konzorcijumom na čijem je čelu turska kompanija Kuzu Grup.

-Pored ovih lokacija, obišli su i prostor na kojem se realizuje projekat biznis zona, te je gradski menadžer, predstavio i brojne mogućnosti za investicije na prostoru biznis zona. Radnom ručku pridružili su se predstavnici turskih kompanija koje posluju na teritoriji grada, gdje je bilo riječi o potencijalnim ulaganjima i novim investicijama koje bi doprinijele dodatnom razvoju Podgorice i otvaranju novih radnih mjesta – navode iz PG biroa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 03:30