/ -
23/03/2023 u 15:38 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Momišićima igralište od 800 kvadrata

Preduzeće Zelenilo uradilo јe trasiranje u dva nivoa, јer јe prostor pod nagibom. Na gornjem nivou su iscrtana polja za igru "školice", a na donjem ugrađen dječji i parkovski mobilijar.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković obišao je Momišiće gdјe јe izgrađeno još jedno dječje igralište. U pitanju je površina od 800 kvadrata, na uglu ulica Mila Radunovića i Pariske komune.

– Ovo je jedan lijepi stari komšiluk kom su ovakvi sadržaji dugo nedostajali. Mi smo jednu prethodno neuređenu zelenu površinu uredili, osvijetlili i pokrili hidrosistemom, te iskoristili ovaj prostor da dobijemo multifunkcionalno dječje igralište koje je već danima puno. Vriјednost projekta je preko 40.000 eura – rekao јe Vuković.

Preduzeće Zelenilo uradilo јe trasiranje u dva nivoa, јer јe prostor pod nagibom. Na gornjem nivou su iscrtana polja za igru "školice", a na donjem ugrađen dječji i parkovski mobilijar. Nivoe povezuju tobogani, oblici u boji i specifični elementi za penjanje. Postojeći biljni fond je osvježen i dopunjen novim sadnicama drveća. Formiran je travnjak i ugrađen sistem za navodnjavanje. Komunalne usluge su postavile javnu rasvjetu, a u okolini parka zamiјenjeno јe 16 svjetiljki. Agencija za stanovanje јe ogradilo prostor, uklonili su i grafite.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:50