/ - M.Vujisić
02/04/2024 u 14:30 h
Andrijana Dabanović - M.VujisićAndrijana Dabanović - M.Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO/Foto) Tržnice i pijace proslavile 17. rođendan

Rođendansku tortu sjekli su Ibrahim Alibašić, koji je zaposlen na održavanju higijene i Senka Vučinić, dugogodišnji radnik ovog preduzeća

Preduzeće Tržnice i pijace proslavile su 17 godina od kada posluju kao samostalni privredni subjekt i 16 godina od kada je otvorena zelena pijaca u Gintašu. Proslavi su prisustvovala i djeca iz vrtića "Dvor" koja su recitovala, pjevala i igrala. Rođendansku tortu sjekli su Ibrahim Alibašić, zaposlen na održavanju higijene i Senka Vučinić, dugogodišnji radnik preduzeća.

image
- M.Vujisić

Kako je kazala Biljana Jovović, pi ar preduzeća, rođendan su obilježili sa najmlađim sugrađanima jer im je cilj da baš njih uključe u zdrave stilove života i da im pokažu šta se sve prodaje na pijaci.

– Tokom mjeseca imaćemo i druge aktivnosti, a jedna od njih je da smo sa zakupcima dogovorili popuste. Oni već sjutra počinju i tako svake srijede će biti na pijaci u Bazaru, svakog četvrtka na pijaci u Forumu, a utorkom će biti na pijaci u Gintašu. Planiramo i humanitarnu aktivnost, a krajem mjeseca imaćemo muzičko-zabavni program koji će otvoriti Vaskršnji vašar - rekla je Jovović.

Mališani iz vrtića su sa nama podijelili utiske, pa Daris Agović kaže da su došli da proslave rođendan pijace. On kaže da voli da ide na pijacu da kupuje voće, a najviše orahe. Katja Milačić ne voli voćne torte, ali obožava banane. Povrće ne voli Mia Petranović, ali obožava banane, jagode i jabuke. Kaže da je najzdravija jabuka pa je tako jede svakodnevno. Ksenija Brkuljan voli tortu sa malinom i jagodom. Ona kaže da je voće puno vitamina i posavjetovala nas je da moramo da ga jedemo. Kaja Klikovac je rekla da se danas svečanije obukla ne zbog proslave rođendana, već zato što ide na pijacu.

image
- M.Vujisić

Kaja često sa roditeljima posjećuje pijace, a najviše voli lubenicu.

– Voće je puno vitamina i zdravo je. Od njega ćemo da porastemo veliki i da budemo zdravi kao zdravoljupci - kaže Kaja.

Vojina Martinovića roditelji kaže ne vode na zelenu pijacu, ali on bi volio da ponekad pođe. Više voli voće od povrća jer smatra da je zdravije. Marka Ćalasan poželjela je dobrodošlisu svima jer je ona bila voditelj, dok je Luka Mijajlović kazao da je voće jako zdravo.

image
- M.Vujisić
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:28