Ministarka Jakšić Stojanović obišla OŠ Vlado Milić / - SKRINšOT/JUTJUB
17/05/2024 u 12:51 h
Nataša Spaić, D.T.Nataša Spaić, D.T.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Jakšić Stojanović: Svi učesnici događaja biće adekvatno procesuirani

Ministarka posvete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović obišla je OŠ "Vlado Milić" nakon požara koji je zadesio školu.

- Svi smo upoznati sa ovom situacijom, učenici su na neprimjeren i neadekvatan način proslavljali polumaturu u dvorištu škole "Vlado Milić". Čekamo da nadležni organi završe svoj posao. Kao što vidite tu su iz Uprave policije i Varogasci, uviđaj je u toku. Kad nadležni organi završe svoj posao imaćemo više informacija. Ono što ja mogu da kažem da je uzrok požara nesavjesno ponašanje učenika, da ćemo insistirati na tome da svi učesnici u ovom događaju budu adekvatno procesuirani jer zaista niko nema  pravo da ugrožava bezbjednost ni naše djece ni zapsolenih u školi. Za sve druge informacije više bih voljela da nadležni organi urade svoj posao pa da onda izađemo sa nekiom detaljnijim saopštenjem - kaže ministarka.

Kako je naglasila Jakšić Stojanović, da bi se izbjegli ovakvi nemili događaji ministarstvo je uputilo dopise školama i upravo zbog toga organizujemo polumaturske i maturske zabave.

- Mislim da je  neprimjereno da se proslave organizuju po školama i dvorištima. Mi smo uputili dopis svim institucijama iz tog razloga i organizujemo polumaturske i maturske večeri. Razumiijem da je to učenicima važan  period u životu, prekretnica, da oni već ulaze u neku sledeću fazu, ali moramo voditi računa da su ovo obrazovne-vaspitne ustanove i moramo svi da uložimo napor da se ovakve stvari ne dešavaju - jasna je Jakšić Stojanović.

(FOTO/VIDEO) Požar u OŠ "Vlado Milić", izgorelo 50 kvadrata krova

Dobro je, kako je naglasila, da među đacima i osobljem nema povrijeđenih, a materijalna šteta je najmanja briga.

- Dio koji se odnosi na štetu odmah posle praznika ulazi u proceduru. O šteti i krovu najmanje razmišljam, to su materijane stvari koje su najmanje bitne -poručila je ministarka.

(VIDEO) Milić: Bakljada učenika otela se kontroli, đaci nisu namjerno zapalili školu

Video Nemanja Vlahović:

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. maj 2024 13:22