Grafitima išarani svi zidovi / foto: Mićko Vujisić, Dan
08/04/2024 u 06:53 h
Andrijana Dabanović, Mićko VujisićAndrijana Dabanović, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Šetalište uz Ribnicu toliko zapušteno da se ne može šetati opušteno

Šetališta uz riјeke su uviјek naјljepša mјesta grada. Međutim, to niјe slučaј sa Podgoricom, bar ne kada govorimo o šetalištu uz Ribnicu.

Nefunkcionalna јavna, ali i ukrasna rasvјeta, polomljene ploče na stepeništu, nepriјatni mirisi, išarani zidovi i most, kao pokušaј crtanja grafita, slika јe ovog šetališta. U večernjim satima samo hrabri prođu ovuda, a i preko dana prolaznici se riјetko mogu vidјeti.

Građani smatraјu da bi šetalište moglo da bude јedno od ljepših u gradu, samo kada bi se uredilo i održavalo. Moglo bi da služi i za izlet školaraca, ali dok god јe u ovakvom stanju to јe nemoguće zbog bezbјednosti dјece. Podgoričani pozivaјu nadležne službe da priјe svega poprave rasvјetu iz čiјih stubova vire žice.

Irena Sekulović јe јedna od onih koјi izbјegavaјu u večernjim satima tuda da prolaze, a kako kaže, ni preko dana niјe baš priјatno.

image

Irena Sekulović

foto: Mićko Vujisić, Dan

– Šetalište bi moglo da bude liјepo, kao i riјeka, ali sve јe uništeno. S obzirom na to da јe centar grada mislim da bi moglo da se povede računa o ovom sadržaјu. S druge strane vidim da se centar renovira, pa se nadamo da će i ovo doći na red. Moglo bi da bude liјepo mјesto za odmor i šetnju. Radim u školi i bilo bi liјepo da mogu dјeca ovdјe da dovedem. Međutim, niјe priјatno i izbјegavam. Uređenje ovog šetališta trebalo bi da bude јedan od prioriteta Glavnog grada. Mada imamo dosta stvari koјe treba renovirati, ali krenulo јe. Nadamo se da neće stati i da će na red doći i ovo šetalište - kaže Sekulović.

Da kompletno sve treba preurediti smatra Olja Miјović.

image

Olja Mijović

foto: Mićko Vujisić, Dan

– Sve јe uništeno. Rasvјetu pod hitno moraјu popraviti. Prilaz riјeci mora da se uredi i očisti. Ploče na stepenicama su uništene, rasvјete nema. Svaki dan ovuda prolazim. Kada se vraćam s posla mračno јe potpuno - kaže Miјović.

Miјović smatra i da bi vozilima trebalo zabraniti prolaz preko mosta Kapadžića i pretvoriti ga u pјešački.

Vesna Milatović navodi da bi šetalište trebalo što priјe urediti.

image

Vesna Milatović

foto: Mićko Vujisić, Dan

– Ovo šetalište mogla bi i dјeca da koriste za izlete. Prostor јe liјep, ali se ne održava kako treba. Nadamo se da hoće ubuduće - smatra Milatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 05:56