20/11/2022 u 12:21 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Voda sa Mareze niјe za piće


Sa vodoizvorišta Mareza vodom se snabdiјevaјu potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok pet i šest, dio grada preko Morače, centar grada, dio ispod Gorice, Malo brdo, Stara varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, Siti kvart, dio Zete, Gornja i Donja Gorica

Zbog obilnih padavina voda sa vodoizvorišta Mareza niјe za piće. Kako su saopštili iz preduzeća Vodovod i kanalizaciјa padavine su izazvale povećanje nivoa vode na izvorištu, a rezultati fizičko-hemijskih analiza vode pokazuju povećanu mutnoću.

– Shodno preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, korisnici koji se snabdijevaju vodom sa ovog izvorišta treba da koriste bezbjedne alternative, odnosno vodu iz kontrolisanih izvora vodosnabdijevanja (flaširane vode, na odgovarajući način dopremljenu zdravstveno ispravnu vodu iz drugog vodovodnog sistema, izvorišta...) Hlorisanje vode koja se distribuira potrošačima, čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost vode, јe uredno i pod stalnim nadzorom – saopštili su iz Vodovoda.

Sa vodoizvorišta Mareza se snabdijevaju potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok pet i šest, dio grada preko Morače, centar grada, dio ispod Gorice, Malo brdo, Stara varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, Siti kvart, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.

– Stanje na ostalim vodoizvorištima na teritoriji Glavnog grada je stabilno, bez bilo kakvih promjena po pitanju ispravnosti vode za piće. Svi ostali potrošači iz djelova grada koji nijesu navedeni mogu bez problema i bojazni koristiti vodu za piće iz vodovodnog sistema Glavnog grada. Laboratorija Vodovoda će nastaviti pojačano praćenje svih parametara vode za piće i o eventualnim promjenama blagovremeno informisati javnost – kažu iz Vodovoda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
MAREZAVODOVOD
05. februar 2023 07:56